Η Χιλή πήρε ακόμη ένα τρόπαιο από τον Μέσι

Η Χιλή πήρε ακόμη ένα τρόπαιο από τον Μέσι

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει από προχθές το βράδυ ολόκληρη η Χιλή για την κατάκτηση του πρώτου σημαντικού τίτλου στην ποδοσφαιρική ιστορία της, αφού επικράτησε στα πέναλτι με 4-1 επί της Αργεντινής στον τελικό του Κόπα Αμέρικα στο Σαντιάγο.

Μετά έναν στείρο από τέρματα αλλά γεμάτο δράση αγώνα 120 λεπτών στο Εστάδιο Νασιονάλ, οι Χιλιανοί έδειξαν αντοχή στην πίεση από τους 40.000 οπαδούς τους και ευστόχησαν και στα τέσσερα πέναλτι που εκτέλεσαν, ενώ ο Γονσάλο Ιγουαΐν έστειλε στον ουρανό του Σαντιάγο το δικό του πέναλτι και ο Χιλιανός γκολκίπερ Κλαούδιο Μπράβο απέκρουσε την εκτέλεση του Εβερ Μπανέγα.

Οταν ο Αλέξις Σάντσες έστειλε με πλασαριστή εκτέλεση την μπάλα στα δίχτυα της Αργεντινής, έβγαλε τη φανέλα και άρχισε να τρέχει γύρω γύρω σαν να μην ήξερε πώς να πανηγυρίσει από την πρωτοφανή γι’ αυτό το έθνος των 17 εκατομμυρίων χαρά.

«Πρόκειται για κάτι ανεκτίμητο, αξέχαστο, και πρέπει να διατηρηθεί για πολύ καιρό» είπε ο μόνος Αργεντινός που πανηγύρισε προχθές, ο τεχνικός της Χιλής Χόρχε Σαμπαόλι, ενώ όλη η χώρα ξενύχτησε στους δρόμους.

Ικανοποίηση και για το Περού, που με το 2-0 επί της Παραγουάης στον μικρό τελικό διατήρησε την τρίτη θέση που είχε κατακτήσει το 2011, πήρε και το βραβείο Ευ Αγωνίζεσθαι, ενώ ο Πάολο Γκερέρο μοιράστηκε το βραβείο του πρώτου σκόρερ με τον Εδουάρδο Βάργας της Χιλής.

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης σχολίασαν ιδιαιτέρως την «απουσία» του Λιονέλ Μέσι από τον τελικό, όπου για μια ακόμη φορά έμεινε άσφαιρος ενώ έδειξε σε κάποια σημεία του αγώνα υπερβολικά μπλοκαρισμένος από τους αντιπάλους. Να σημειωθεί και ότι το προηγούμενο βράδυ, κατά τις 4 τα ξημερώματα, Χιλιανοί οπαδοί είχαν πάει έξω από το ξενοδοχείο της εθνικής Αργεντινής και φώναζαν μεταξύ άλλων: «Μέσι, μην κοιμάσαι!».

Στη Χιλή, ο Τύπος χθες σχολίαζε ότι η κατάρα κράτησε τελικά 99 χρόνια, από το πρώτο Κόπα Αμέρικα το 1916, θυμίζοντας ένα ισπανόφωνο τραγούδι που λέει ότι «κανένας πόνος δεν κρατά 100 χρόνια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή