H ΕΠΟ απάλλαξε την ομάδα της Βέροιας

H ΕΠΟ απάλλαξε την ομάδα της Βέροιας

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Σούπερ Λίγκα παραμένει η Βέροια, έπειτα από τη χθεσινή κατά πλειοψηφία 2-1 απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, που απήλλαξε την ομάδα της Ημαθίας και τους επίσης κατηγορούμενους Γ. Αρβανιτίδη και Γ. Λαναρή, πρώην πρόεδρο και γενικό αρχηγό αντίστοιχα, από την κατηγορία του προκαθορισμού αποτελέσματος του αγώνα με τον Ολυμπιακό που διεξήχθη στις 6/1/2013.

Η Επιτροπή Εφέσεων αθώωσε τους τρεις κατηγορούμενους με διαφορετικό σκεπτικό από αυτό βάσει του οποίου αθωώθηκαν σε πρώτο βαθμό από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας.

Η διαφορά είναι ότι σε αντίθεση με το όργανο της Σούπερ Λίγκας η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ ξεπέρασε τους «περιορισμούς» του πειθαρχικού κώδικα και μπήκε στην ουσία της υπόθεσης εξετάζοντας αν υπήρξε απόπειρα ή/και χειραγώγηση στον συγκεκριμένο αγώνα.

Η πρόσθετη παρέμβαση του Απόλλωνα Σμ. κατά τη Βέροιας απορρίφθηκε ως «απαράδεκτη» πιθανόν επειδή δεν είχε προσφύγει και στον πρώτο βαθμό, ενώ απορρίφθηκε και η παρέμβαση του Λεβαδειακού, αφού η απόφαση της επιτροπής ήταν αθωωτική.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη υπόθεση είναι η μοναδική από τη δικογραφία που αφορά την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» για την οποία ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη από το αρμόδιο όργανο της ΕΠΟ. Σε επίπεδο ποινικής δικαιοσύνης ο αγώνας θεωρείται χειραγωγημένος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή