Ελπιδοφόρα μηνύματα για τον στίβο από Εσθονία

Ελπιδοφόρα μηνύματα για τον στίβο από Εσθονία

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Xωρίς μετάλλιο, αλλά με καλά πλασαρίσματα και θετικές κριτικές θα επιστρέψει από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ταλίν (Εσθονία) η εθνική ομάδα του στίβου. Καλύτερες θέσεις για τους νεαρούς πρωταθλητές μας ήταν η 4η του Μιχάλη Αναστασάκη (σφύρα) και οι 6ες των Νίκου Σκαρβέλη (σφαίρα) και Παρασκευά Μπατζάβαλη (ακόντιο).

Πολλές υποσχέσεις για το μέλλον άφησε ο Μιχάλης Αναστασάκης. Ο σφυροβόλος, με 71,64 μ., πλασαρίστηκε στην 4η θέση της διοργάνωσης. Ο νεαρός αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου δεν κατάφερε να φτάσει το ατομικό του ρεκόρ (72,55 μ.), αλλά έδειξε ότι βρίσκεται σε ανοδική τάση. Πρώτευσε ο Βρετανός Νικ Μίλερ (74,46 μ.). «Στις δύο πρώτες βολές σημείωσα επιδόσεις που με κράτησαν στις πρώτες θέσεις. Στη συνέχεια, ρίσκαρα γιατί μόνο έτσι ήξερα πως μπορούσα να πετύχω κάτι παραπάνω. Δυστυχώς, δεν βγήκε. Θα προσπαθήσω ακόμη περισσότερο στο μέλλον. Θεωρώ, πάντως, πως μπορούσα να είμαι στο βάθρο των νικητών», δήλωσε ο πρωταθλητής της σφύρας.

Ο ομογενής, Νίκος Σκαρβέλης, στον δεύτερο αγώνα του με τα ελληνικά χρώματα, έχασε για ελάχιστα εκατοστά μία θέση στο βάθρο της σφαιροβολίας. Είχε καλύτερη βολή στα 18,96 μ. και απείχε δύο εκατοστά από την 4η θέση και 13 από το χάλκινο μετάλλιο. Πρώτος ήρθε ο Κροάτης, Φίλιπ Μιχάλιεβιτς, ο οποίος, στην τελευταία του προσπάθεια, έστειλε τη σφαίρα στα 19,35 μ. και από την 7η θέση βρέθηκε στην πρώτη.

Στον ακοντισμό, ο Παρασκευάς Μπατζάβαλης δεν κατάφερε να στείλει το ακόντιο πάνω από τα 80 μ. για να ανεβεί στο βάθρο. Είχε καλύτερη βολή στα 78,43 μ. και ήρθε 6ος. Στον προκριματικό, ο νεαρός είχε βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ (78,48 μ.). Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Πολωνός, Κάτσπερ Ολεστσουκ με 82,29 μ.

Ο Κώστας Ντεντόπουλος ήρθε 18ος στα 20 χλμ. βάδην (1 ώρα 32.28).

• Η Βούλα Παπαχρήστου δεν κατάφερε να πετύχει τους στόχους της στο διεθνές μίτινγκ της Μαδρίτης. Εμεινε μακριά από τα 14 μ. και φάνηκε ότι της λείπουν αγώνες. Με καλύτερη επίδοση τα 13,31 μ., πλασαρίστηκε στην 8η θέση στο τριπλούν. Πρώτη ήρθε η Βουλγάρα Γκαμπριέλα Πέτροβα με 14,54 μ.

• Στις καλές επιδόσεις επέστρεψε η Κατερίνα Στεφανίδη. Η πρωταθλήτρια του επί κοντώ δείχνει ότι ξεπερνάει τα προβλήματά της, και από τα 4,56 μ., που είχε σημειώσει σε αγώνα στη Ρουάν, ανέβηκε στα 4,65 μ., στο Ρόταχ της Γερμανίας. Επόμενός της αγώνας θα είναι στο Ντάιαμοντ Λιγκ του Λονδίνου.

• Σε άριστη κατάσταση βρίσκονται οι Γάλλοι σπρίντερ. Στο γαλλικό πρωτάθλημα, ο Τζίμι Βικό έτρεξε τα 100 μ. σε 9.92 και ο Κριστόφ Λεμέτρ σε 10.07.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή