Κλήρωση Σούπερ Λιγκ με όρους… εξίσωσης

Κλήρωση Σούπερ Λιγκ με όρους… εξίσωσης

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με «ομάδα Α» και «ομάδα Β», όπως είχε συμβεί και το 2011, θα πραγματοποιηθεί η αποψινή κλήρωση του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, λόγω εκκρεμοτήτων που υπάρχουν με την Κέρκυρα και τη Βέροια.

Η Κέρκυρα αντιμετωπίζει κίνδυνο υποβιβασμού λόγω της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού η οποία εισηγήθηκε την αποβολή της από το πρωτάθλημα λόγω εικονικής μεταβίβασης μετοχών.

Ωστόσο, η ΕΕΑ φέρεται να αμφιταλαντεύεται για το ορθόν της απόφασης που έδωσε στη δημοσιότητα και γι’ αυτό, παρότι η απόφαση ελήφθη στις 2/7, μέχρι χθες το πόρισμα δεν είχε σταλεί στην ΕΠΟ προκειμένου να προωθηθεί στο αρμόδιο για την επιβολή της υποδεικνυόμενης ποινής πειθαρχικό όργανο.

Η δεύτερη εκκρεμότητα αφορά τη Βέροια, η οποία κατηγορούνταν για προκαθορισμό αποτελέσματος του αγώνα με τον Ολυμπιακό που διεξήχθη στις 6/1/2013. Ως γνωστόν, η Βέροια και οι επίσης κατηγορούμενοι Γ. Αρβανιτίδης και Γ. Λαναρής αθωώθηκαν σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό, όμως ο Λεβαδειακός, όπως ανακοίνωσε χθες, «προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, κατά της αποφάσεως της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για την ΠΑΕ Βέροια». Η προσφυγή κοινοποιήθηκε στη Σούπερ Λίγκα.

Το νέο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 16 ομάδες έπειτα από δύο χρόνια που διεξήχθη με 18 λόγω της «βίαιης» αναδιάρθρωσης που έγινε για να «αποκατασταθούν» συγκεκριμένες ομάδες. «Νέα πρόσωπα» στην κλήρωση θα είναι η ΑΕΚ και ο Ηρακλής, που εξασφάλισαν την άνοδό τους από τη Φούτμπολ Λιγκ.

Κλειδάριθμους για να μην παίζουν εντός έδρας την ίδια αγωνιστική έπειτα από αιτήματα του καναλιού που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα θα πάρουν οι Ολυμπιακός, Ατρόμητος και Αστέρας Τρίπολης, ενώ έπειτα από αίτημα της αστυνομίας για λόγους ασφαλείας κλειδάριθμους θα πάρουν οι Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ηρακλής. Στις πρώτες αγωνιστικές, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια, θα αποφευχθούν τα ντέρμπι ενώ κατά τον καταρτισμό του προγράμματος δεν θα ορίζονται την ίδια ημέρα ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό, όταν παίζουν και οι δύο εντός έδρας.

Η σέντρα στο νέο πρωτάθλημα θα γίνει στις 22 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 17 Απριλίου. Τα πλέι οφ θα διεξαχθούν στις 4 – 22 Μαΐου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή