«Κάηκε» το Σεράγεβο από σφοδρά επεισόδια

«Κάηκε» το Σεράγεβο από σφοδρά επεισόδια

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρότατα και διαρκή επεισόδια ξέσπασαν τις πρώτες πρωινές ώρες χθες μεταξύ των οπαδών της Σεράγεβο και της Λεχ Πόζναν αρχικά και συνεχίστηκαν παρά την επέμβαση της αστυνομίας στην πρωτεύουσα της Βοσνίας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 11 Βόσνιων οπαδών, επτά Πολωνών και εννέα αστυνομικών, καθώς και εκτεταμένες υλικές ζημιές σε καταστήματα, αυτοκίνητα και σπίτια.

Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη κοντά στο ξενοδοχείο όπου κατέλυαν οι οπαδοί της Λεχ ενόψει του χθεσινοβραδινού αγώνα με τη Σεράγεβο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι αντίπαλοι χούλιγκαν συγκρούονταν αρκετή ώρα ώσπου επενέβη η αστυνομία, και οι οπαδοί της Σεράγεβο στράφηκαν εναντίον των αστυνομικών. Εκπρόσωπος της πανεπιστημιακής κλινικής του Σεράγεβο δήλωσε ότι δέχθηκε 18 πολίτες τραυματίες, μεταξύ των οποίων οι τρεις –όλοι τους Βόσνιοι– ήταν σοβαρά τραυματισμένοι στο κεφάλι. Ζημιές υπέστησαν και πέντε οχήματα της αστυνομίας, καθώς και το ξενοδοχείο που είχε την ατυχία να φιλοξενεί τους Πολωνούς οπαδούς.

Μεταξύ των χθεσινών αγώνων για τη β΄ προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν και η πρώτη αναμέτρηση του ΑΠΟΕΛ με τη Βαρντάρ Σκοπίων, στην οποία ο πρωταθλητής Κύπρου έμεινε στο 0-0. Γνωστοί για τα πατριωτικά τους αισθήματα, οι φανατικοί οπαδοί του ΑΠΟΕΛ είχαν αναρτήσει πανό στα ελληνικά που ανέγραφε: «Το όνομα παίρνουν της αγίας σου γης, τη Μακεδονία δεν θα κλέψει κανείς».

Αντιθέτως, οι μεγάλες ομάδες της ηπείρου βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της ολοκλήρωσης του ρόστερ τους, με τις μεταγραφές δεκάδων εκατομμυρίων να μονοπωλούν το ενδιαφέρον. Χθες οργίασαν οι πληροφορίες για μετακίνηση του διεθνούς Αργεντινού μεσοεπιθετικού Ανχελ ντι Μαρία από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Παρί Σεν Ζερμέν έναντι 60 εκατ. ευρώ, για να ενισχύσει περαιτέρω την αργεντίνικη παροικία στο Παρκ ντε Πρενς.

Αίσθηση έκανε επίσης χθες στην ποδοσφαιρική Ευρώπη η απόλυση του Φάμπιο Καπέλο από την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ρωσίας, λιγότερο από τρία χρόνια πριν από την έναρξη του Μουντιάλ στην ίδια χώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή