Ο Γ. Αλαφούζος εφ’ όλης της ύλης

Ο Γ. Αλαφούζος εφ’ όλης της ύλης

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, την κρίση, τα οικονομικά του Παναθηναϊκού, τις μεταγραφές, το γήπεδο, τη βία, τον Καπίνο και πολλά άλλα μίλησε στο ραδιόφωνο της Θύρας 13 ο πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος.

«Καταλαβαίνω τον θυμό και το ΟΧΙ, αλλά βλέπω τα πράγματα από άλλη οπτική, στα 58 μου. Κάναμε σχέδιο, αν διαλυόταν η χώρα, πώς θα τρεφόταν ο Παναθηναϊκός από την Ιταλία!» τόνισε αρχικά ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού και υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Η ομάδα πέρυσι ωρίμασε. Κάποια λάθη που έγιναν στις μεταγραφές αντιμετωπίστηκαν. Εχουμε πολύ καλή επαφή με τους Βόκολο, Φύσσα και Αναστασίου. Είμαστε έτοιμοι».

Για τον Ολυμπιακό και το Τσάμπιονς Λιγκ: «Εχουν αποκαλυφθεί πολλά πράγματα για τον Ολυμπιακό. Πράγματα τα οποία γνωρίζαμε όλοι μας, και κανένας δεν μιλούσε. Πάμε να φτιάξουμε μια μεγάλη ομάδα. Τα οικονομικά μας δεν έχουν ακόμα εξυγιανθεί. Φέτος το μπάτζετ αυξήθηκε, αλλά τα έσοδα όχι. Ο σκοπός μας είναι να πάμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Κανονικά, εμείς έπρεπε να πάμε. Φέτος έγινε κλοπή του πρωταθλήματος».

Σχετικά με τη Λεωφόρο: «Εχουμε κάνει μεγάλα βήματα στη χρηματοδότηση και την κατασκευή του γηπέδου. Ελπίζω μέχρι τα Χριστούγεννα να έχουν τελειώσει. Εγώ από το κράτος δεν ζητάω χρήματα», είπε ο κ. Αλαφούζος, ενώ για τον υφυπουργό Αθλητισμού τόνισε: «Χαίρομαι γιατί ο Κοντονής προσπαθεί να καθαρίσει το ποδόσφαιρο. Δίνει αγώνα κατά της διαφθοράς. Τιμωρηθήκαμε με τον Ολυμπιακό, λόγω της συγκυρίας. Εχει καλές προθέσεις, και το απέδειξε με το νομοσχέδιο. Θα αλλάξουν οι πειθαρχικές επιτροπές. Θα φύγουν οι κύριοι που τιμωρούσαν μόνο εμάς».

Η μεταγραφή του Καπίνο δεν πέρασε ασχολίαστη: «Ο λόγος που έφυγε ο Καπίνο είναι γιατί δεν κρίναμε ότι θα έπρεπε να είναι στον βασικό κορμό μας. Ο Στέφανος είναι καλό παιδί, αλλά επιπόλαιος», υπογράμμισε, και συνέχισε για το στοίχημα και τα ελληνικά θέματα λέγοντας: «Το στοίχημα είναι καταστροφή για το ποδόσφαιρο. Εχουμε πακιστανικά, κινέζικα τηλέφωνα, φούρνους, συνομιλίες. Αν η ΟΥΕΦΑ κρίνει ότι αυτά τα στοιχεία δεν είναι επαρκή, τότε τι να πω. Πιστεύω ότι, επειδή τα στοιχεία είναι τόσα πολλά, το επόμενο 12μηνο, ο Ολυμπιακός θα υποστεί τις συνέπειες. Εμαθα πρόσφατα ότι η ΕΠΟ δεν είχε στείλει τίποτα για την εμπλοκή του Αστέρα Τρίπολης. Αυτοί είναι ένα στάδιο πριν από τη δίκη. Ο Αστέρας θα έπρεπε να είχε υποβιβαστεί».

Για την επίθεση στον Βασίλη Κωνσταντίνου είπε: «Δεν μας έδιναν τα πρακτικά. Κερδίσαμε ασφαλιστικά μέτρα και πήραμε τα ηχητικά και τα γραπτά. Και η ΕΠΟ είναι απαράδεκτη και ανήθικη που δεν ασχολείται με αυτά. Είναι ντροπή τους. Για τη Σούπερ Λίγκα τι να πω. Είναι άνανδρο. Είναι δυνατόν να έχουν χτυπήσει κάποιον μπροστά στα μάτια του Μποροβήλου και να μην λέει τίποτα. Ολα εδώ, όμως, πληρώνονται, κ. Μποροβήλε».

Σχετικά με τον Ερασιτέχνη και την ΚΑΕ τόνισε: «Με τον Ερασιτέχνη έχουμε καλές σχέσεις. Με την ΚΑΕ δεν έχουμε στενές σχέσεις. Λόγω συμπτώσεων και συγκυριών», ενώ στάθηκε και στα θέματα ασφαλείας: «Να προσέξουμε φέτος το θέμα των φωτοβολίδων. Είναι τόσο αυστηροί οι καινούργιοι κανονισμοί. Θα βάλουμε κάποιο πλέξι γκλας και κάποιο δίχτυ». Η συζήτηση έφτασε στον Εσιέν και τον Αναστασίου: «Εχει χρονοδιάγραμμα 4-6 εβδομάδες για να είναι έτοιμος. Είχε μια υποτροπή. Ο Αναστασίου είναι αξιοκρατικός, εντιμότατος, ευθύς».

Η κλήρωση

Σήμερα θα μάθει ο Παναθηναϊκός τον αντίπαλό του στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Η κλήρωση θα γίνει στη Νιόν της Ελβετίας στις 13.00 ώρα Ελλάδος, και οι «πράσινοι» θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μία εκ των Σαχτάρ Ντόνετσκ, Αγιαξ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπριζ και Μονακό. Θα ακολουθήσει η κλήρωση του αντίστοιχου προκριματικού του Γιουρόπα Λιγκ, από την οποία θα προκύψει ο αντίπαλος του Ατρομήτου και του ΠΑΟΚ, εφόσον προκριθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή