Σαν σήμερα

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

1996

Ο 51χρονος ποδηλάτης Χοσέ Μανουέλ Φουέντε πεθαίνει έπειτα από μακροχρόνια ασθένεια στα νεφρά στο Οβιέδο της Νότισα στην Ισπανία. Ηταν ένας από τους μεγαλύτερους ποδηλάτες στα τέλη της δεκαετίας του ’60 και μέσα του ’70, μαζί με τους Λούις Οκάνια και Εντι Μερκς. Ηταν επίσης θαυμάσιος αναρριχητής και είχε το ίδιο ψευδώνυμο με τον πατέρα του και τον παππού του, «Εl Tarangu», που στην αστουριανή διάλεκτο σημαίνει «αυτός που φημίζεται για τη δύναμη και τον χαρακτήρα του».

1976

Η 14χρονη Ρουμάνα Νάντια Κομανέντσι αφήνει άναυδο τον κόσμο όταν βαθμολογείται με 10 από τους κριτές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ. Είναι το πρώτο τέλειο δεκάρι στην ιστορία της ενόργανης γυμναστικής. Ο τελικός απολογισμός είναι 7 δεκάρια, 3 χρυσά μετάλλια, ένα αργυρό και ένα χάλκινο.

1971

Τελευταία εμφάνιση του Πελέ με τη Βραζιλία στην πόλη Βιτόρια, στον αγώνα Βραζιλία – Γιουγκοσλαβία.

1969

Πόλεμος ξεσπάει μεταξύ Ονδούρας και Ελ Σαλβαδόρ με αφορμή τον αγώνα μπαράζ των δύο ομάδων για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μεξικού. Οι δύο μικρές δημοκρατίες βρίσκονται σε χρόνια διαμάχη για τη γραμμή των συνόρων τους .Με τη λήξη της παράτασης του αγώνα που διεξάγεται στο Μεξικό, το Ελ Σαλβαδόρ προκρίνεται με 3-2, αεροπλάνα βομβαρδίζουν την Ονδούρα και στρατός εισβάλλει από τα σύνορα. Απολογισμός: 1.000 νεκροί αλλά και σύντομη αποκατάσταση της ειρήνης ύστερα από λίγες ημέρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή