Διεθνές ζήτημα η ελληνική διαφθορά

Διεθνές ζήτημα η ελληνική διαφθορά

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διαφθορά του ελληνικού ποδοσφαίρου θέλει να αναδείξει ο ΠΑΟΚ σε κεντρικό θέμα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου συνολικά και αυτός είναι ο βασικός στόχος της ΠΑΕ στην παρουσία της αύριο στη Νιόν, όπου και θα εκδικαστεί η καταγγελία της στην UEFA για τον Ολυμπιακό, αλλά και τους Ατρόμητο και Αστέρα Τρίπολης.

Ο «Δικέφαλος» του Βορρά προσπαθεί να χαράξει έναν δρόμο κάθαρσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο και οι συντονισμένες ενέργειες της ΠΑΕ με εντολή Ιβάν Σαββίδη οδήγησαν στη Νιόν της Ελβετίας. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου θα ασχοληθεί με τις καταγγελίες του ΠΑΟΚ (και του Παναθηναϊκού), ο οποίος θα εκπροσωπηθεί από συγκεκριμένο νομικό επιτελείο συν την παρουσία του Αχιλλέα Μαυρομάτη.

Εδώ και 18 μήνες ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να γνωστοποιήσει στην UEFA όλα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η τελευταία του απόπειρα είχε αποτέλεσμα, καθώς η καταγγελία της ΠΑΕ αφορά τους Ολυμπιακό, Ατρόμητο και Αστέρα Τρίπολης, των οποίων παράγοντες κατηγορούνται για παράνομες πράξεις που φέρεται να έχουν κάνει και άπτονται της διαφθοράς που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Για τους Αστέρα και Ατρόμητο η UEFA αποφάσισε να μην υπάρχει ακρόαση και θα εκδώσει απόφαση βάσει των υπομνημάτων που θα κατατεθούν, ωστόσο για την υπόθεση του Ολυμπιακού θα υπάρξει ακρόαση αύριο και η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία σύμπτυξε τις δύο καταγγελίες (ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκού) σε μία κατά των πρωταθλητών Ελλάδας.

Γνωρίζουν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ότι από τη στιγμή που η ελληνική δικαιοσύνη δεν έχει εκδώσει τελεσίδικες αποφάσεις για τις υποθέσεις που εμπλέκονται οι παράγοντες των τριών ομάδων, δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες άμεσης δικαίωσης, όμως το μεγάλο κέρδος είναι ότι η διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο… διεθνοποιείται και γνωστοποιείται με τον πιο επίσημο τρόπο στα κέντρα αποφάσεων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Σε ρυθμούς πρόκρισης

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Ιγκόρ Τούντορ προπόνησε χθες τους παίκτες του μόλις για 45 λεπτά, αφενός λόγω της υπερβολικής ζέστης στη Θεσσαλονίκη, αφετέρου για να ρίξει τους ρυθμούς εν όψει του επαναληπτικού με τη Λοκομοτίβα. Αποστολή για τον συγκεκριμένο αγώνα θα βγάλει σήμερα ο Κροάτης τεχνικός, ο οποίος δεν υπολογίζει σίγουρα τους τραυματίες Γλύκο και Αθανασιάδη, αλλά και τον Περέιρα, ο οποίος ουσιαστικά έχει τεθεί εκτός ομάδας λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή