Μεγάλη πρόκληση για Ολυμπιακό

Μεγάλη πρόκληση για Ολυμπιακό

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία από τις ισχυρότερες ομάδες της Ευρώπης, η Μπάγερν Μονάχου είναι το πρώτο εμπόδιο του Ολυμπιακού στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ομως, ο Μάρκο Σίλβα και οι παίκτες του αισιοδοξούν πως με τη βοήθεια των οπαδών τους οι οποίοι θα γεμίσουν απόψε το Καραϊσκάκη (ώρα έναρξης 21.45) θα βρουν «απαντήσεις» στα δύσκολα «ερωτήματα» της βραδιάς που θα τους βάλουν οι «Βαυαροί», ώστε να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα.

Σαφώς και είναι δύσκολο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν χαρακτηρίζεται ακατόρθωτο το εγχείρημα για τον Ολυμπιακό. Αρκεί να αναλογιστεί κάποιος πως στα έξι τελευταία ματς της διοργάνωσης, ανάμεσα σε άλλους οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν στο Φάληρο δύο φιναλίστ της διοργάνωσης, την Ατλέτικο Μαδρίτης και τη Γιουβέντους, όπως και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

«Γνωρίζουμε ποιον αντίπαλο έχουμε, γνωρίζουμε σε τι διοργάνωση παίζουμε, αλλά και ότι καμία ομάδα δεν αισθάνεται άνετα στο Καραϊσκάκη» σχολίασε χθες ο Ρομπέρτο και πρόσθεσε: «Ορια δεν μπορώ να βάλω ποτέ. Πάντα είσαι εσύ αυτός που βάζεις τα όριά σου. Κάθε ομάδα που κάνει νίκες κόντρα στους καλύτερους, πιστεύει ότι μπορεί να κάνει το ίδιο ξανά». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Μάρκο Σίλβα: «Οπως γνωρίζετε, καμία ομάδα δεν αισθάνεται άνετα όταν έρχεται να παίξει σε αυτό το γήπεδο. Είμαστε προετοιμασμένοι για να τα δώσουμε όλα».

Εκτός αποστολής έμεινε τελικώς ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, παρά το γεγονός πως από τη Δευτέρα γυμνάζεται κανονικά. Προφανώς ο Πορτογάλος τεχνικός έκρινε πως δεν ήταν υψηλός ο βαθμός ετοιμότητάς του. Στη 18μελή αποστολή δεν βρίσκονται και οι Βούρος, Πουλίδο, όπως και ο τιμωρημένος Μιλιβόγεβιτς. Αντιθέτως, συμπεριλήφθηκαν οι Κασάμι και Μανιάτης με τον Ελβετό να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για να παίξει δίπλα στον Καμπιάσο. Η πιθανή ενδεκάδα: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Καμπιάσο, Κασάμι, Πάρντο, Φορτούνης, Ντομίνγκεζ και Ιντέγιε. Στην αποστολή είναι ακόμη οι Καπίνο, Σαλίνο, Φινμπόγκασον, Μποτία, Μανιάτης, Ερνάνι και Σεμπά.

Από την πλευρά τους, οι «Βαυαροί» ξεκαθάρισαν πως ήρθαν στην Ελλάδα για να πάρουν το τρίποντο. Πάντως, έκαναν κολακευτικά σχόλια για τον Ολυμπιακό. Χαρακτηριστικά είναι όσα είπε ο Πεπ Γκουαρδιόλα: «Ο Ολυμπιακός είναι πολύ δυνατή ομάδα. Ξέρω ότι η ατμόσφαιρα είναι πολύ θερμή, έχω μελετήσει τον αντίπαλό μας. Εχει ποιότητα, έχει τους Τσόρι και Καμπιάσο. Ο Καμπιάσο είναι ένας πολύ έμπειρος παίκτης, από τους καλύτερους μέσους της Ευρώπης τα δέκα τελευταία χρόνια». Στο αρχικό σχήμα της Μπάγερν αναμένεται να βρεθεί ο Γκέτσε που είχε ταλαιπωρηθεί από τραυματισμό. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Ντιναμό θα υποδεχθεί την Αρσεναλ στο Ζάγκρεμπ.

• Από τους υπόλοιπους αγώνες της αποψινής αγωνιστικής ξεχωρίζουν οι μάχες της Ρόμα με την Μπαρτσελόνα, με τον τεχνικό των Καταλανών Λουίς Ενρίκε να επιστρέφει στο Ολύμπικο κόντρα στην πρώην ομάδα του, και της Βαλένθια με τη Ζενίτ στο… ντέρμπι των Πορτογάλων προπονητών (Νούνο και Αντρέ Βίλας Μπόα, αντιστοίχως) που έχουν σχέση εξάρτησης με τον αρχιατζέντη Ζόρζε Μέντες. Το πρόγραμμα επίσης περιλαμβάνει την πρεμιέρα της πρωταθλήτριας Αγγλίας Τσέλσι, με αντίπαλο τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Λονδίνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή