Oύτε ο ΠΑΟΚ «λύγισε» την Γκαμπάλα

Oύτε ο ΠΑΟΚ «λύγισε» την Γκαμπάλα

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να κερδίσει στο Μπακού την Γκαμπάλα, θα μπορούσε όμως και να χάσει στην πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, γι’ αυτό το τελικό 0-0 κρίνεται δίκαιο βάσει της εικόνας που παρουσίασαν οι δύο ομάδες στην Μπάκσελ Αρίνα. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Ντόρτμουντ με γκολ του Τζου Χο στις καθυστερήσεις πήρε τη νίκη με 2-1 επί της Κρασντονάρ στη Γερμανία.

Ο «Δικέφαλος» είχε ευκαιρίες για να φύγει με το τρίποντο από το Αζερμπαϊτζάν, όμως δεν τις αξιοποίησε, κυρίως με τον Ρόμπερτ Μακ. Στο 19΄ ο Σλοβάκος βγήκε στην κόντρα αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει τον Στάνκοβιτς, ωστόσο η μπάλα έφτασε στον Ροντρίγκες που σούταρε, αναγκάζοντας τον Μπεζοτόσνι να διώξει σε κόρνερ. Στο 53΄ ήρθε η πρώτη μεγάλη στιγμή των γηπεδούχων, όταν ο Ζένιοφ από πολύ κοντά αστόχησε.

Ο Ιγκόρ Τούντορ πέρασε στο παιχνίδι τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ για το τελευταίο ημίωρο του αγώνα, προκειμένου να βρει περισσότερες λύσεις επιθετικά, και ο Βούλγαρος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα έβγαλε μόνο του τον Μακ από τα αριστερά, ο Σλοβάκος σούταρε στην κίνηση, αλλά ο Μπεζοτόσνι απέκρουσε ξανά.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τον Μπερμπάτοφ, καθώς ούτε ο Πέλκας ούτε ο Ροντρίγκες ούτε αργότερα ο Γκολάσα, που μπήκε ως αλλαγή, μπόρεσαν να βρουν τις κατάλληλες πάσες για τον Βούλγαρο.

Η Γκαμπάλα πίεσε και στο 68΄ λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ όταν σε μια κόντρα ο Κόστα έστειλε την μπάλα στην εστία του Ολσεν, ο οποίος με εκπληκτική διπλή προσπάθεια κράτησε το μηδέν.

Η μεγάλη φάση ανήκε στον «Δικέφαλο» στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Μακ μέσα από τη μικρή περιοχή σούταρε αλλά ο Μπεζοτόσνι έδιωξε ενστικτωδώς σε κόρνερ.

«Ημασταν καλύτεροι, αξίζαμε τη νίκη, αλλά δεν ήταν εύκολο σε αυτό το γήπεδο και απέναντι σε μια καλή ομάδα όπως η Γκαμπάλα. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει, αλλά θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει κιόλας με τις ευκαιρίες που δημιούργησαν οι αντίπαλοι», επεσήμανε ο Τούντορ μετά το παιχνίδι.

ΓΚΑΜΠΑΛΑ: Μπεζοτόσνι, Στάνκοβιτς, Βέρνιταμπ, Ρικαντίνιο, Ντασντεμίροφ, Ντοντό (83΄ Ζαργκάροφ), Γκάι, Μέζα, Ζεκ (46΄ Περέιρα), Ζένιοφ, Αντόνοφ.

ΠΑΟΚ: Ολσεν, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Τζιόλης, Σάμπο (84΄ Ζαΐρο), Πέλκας (76΄ Πέλκας), Ροντρίγκες, Μακ, Αθανασιάδης (59΄ Μπερμπάτοφ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή