Kοντονής: Οχι στο «grexit» αλλά…

Kοντονής: Οχι στο «grexit» αλλά…

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδεχόμενο του ποδοσφαιρικού «grexit», λόγω μη εφαρμογής διατάξεων του αθλητικού νόμου που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο, «ξόρκισαν» μετά τη χθεσινή τους συνάντηση ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής και ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γιώργος Μποροβήλος.

Αμφότεροι εμφανίστηκαν συναινετικοί, όμως, ειδικά στο θέμα της μη στελέχωσης του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ με τακτικούς δικαστές, που αποτελεί αιτία παρατεταμένης διένεξης, το ζητούμενο είναι ποια από τις δύο πλευρές, η ΕΠΟ ή ο υφυπουργός, θα κάνουν πίσω. Στη χθεσινή συνάντηση εκτός του κ. Μποροβήλου που φέρει και την ιδιότητα του προέδρου του Αστέρα, παρόντες ήταν ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ιάκωβος Αγγελίδης και οι κ. Βρέντζος και Γιαννίκος από τον Ολυμπιακό, ως εκπρόσωποι των τριών ομάδων που συνεχίζουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

«Θεωρώ ότι με καλή πίστη και την κοινή λογική θα λυθούν τα προβλήματα. Και πιστεύω θα τα λύσουμε», υποστήριξε ο κ. Κοντονής, ενώ σε ερώτηση για το ποδοσφαιρικό «grexit» είπε: «Δεν τίθεται κανένα τέτοιο ζήτημα. Οι φορείς του ποδοσφαίρου αντιλαμβάνονται ότι βρίσκονται μέσα σε ένα κράτος δικαίου και πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι. Η κοινή λογική θα μας βγάλει από άσκοπες και άγονες συζητήσεις. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να συζητάμε τα αυτονόητα. Είμαστε μεγάλα παιδιά. Ελπίζω κάποια στιγμή να τα πούμε με όλους σε κάποια γενική συνέλευση της Σούπερ Λίγκας». Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ.

Από την πλευρά του ο κ. Μποροβήλος δήλωσε: «Εγινε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση για το θέμα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου που είναι λογικό να έχει παθογένειες και προβλήματα στην εφαρμογή του. Ο υπουργός ήταν πολύ συγκαταβατικός και συνεργάσιμος. Δεν υπάρχει πεδίο αντιπαράθεσης, αλλά κοινή γραμμή». Νωρίτερα συνεδρίασε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, που είχε καλέσει σε ακρόαση τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, σχετικά με το αν υφίσταται θέμα παραβίασης της νομοθεσίας λόγω του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο που του έχει επιβληθεί λόγω των κατηγοριών που του έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης». Η υπόθεση θα συζητηθεί στις 22/10 έπειτα από αίτημα που υπέβαλαν οι συνήγοροι του κ. Μαρινάκη, ο οποίος, όπως προκύπτει από ανακοίνωση της ΕΕΑ κινδυνεύει με πρόστιμο έως 300.000 ευρώ και απαγόρευση να κατέχει διοικητική θέση.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή