Στη διάθεση του Κλοπ η Λίβερπουλ

Στη διάθεση του Κλοπ η Λίβερπουλ

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου ολοκληρώθηκε την Κυριακή, μετά τον αγώνα της Εβερτον με τη Λίβερπουλ, καθώς παρά την ισοπαλία στο ντέρμπι του Μέρσισαϊντ (1-1), ο Μπρένταν Ρότζερς ενημερώθηκε ότι αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της ομάδας που μόλις πριν από 17 μήνες κόντεψε να οδηγήσει στο πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της από το 1990, παρά ένα γλίστρημα του Στίβεν Τζέραρντ.

Οι «Ρεντς» αναζητούν πλέον τον διάδοχο του κ. Ρότζερς ανάμεσα στους Γιούργκεν Κλοπ (τον Γερμανό πρώην τεχνικό της Ντόρτμουντ) και Κάρλο Αντσελότι (τον Ιταλό που έδρεψε δάφνες σε Μίλαν, Τσέλσι, Παρί Σεν Ζερμέν και Ρεάλ), με τον κ. Κλοπ να θεωρείται ο επικρατέστερος. Ωστόσο, υπάρχουν αμφιβολίες κατά πόσον η Λίβερπουλ μπορεί να εκπληρώσει τους όρους που ο Γερμανός προπονητής φέρεται να θέτει.

Ο κ. Ρότζερς ήταν από την αρχή της σεζόν το φαβορί να απολυθεί πρώτος από ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ. Ο ίδιος ανέλαβε τη Λίβερπουλ τον Ιούνιο του 2012 και την έφερε μέχρι τη δεύτερη θέση το 2014. Από τότε όμως έφυγαν από το Ανφιλντ άσοι όπως ο Λουίς Σουάρες, ο Ραχίμ Στέρλινγκ και ο Τζέραρντ, απογυμνώνοντας σημαντικά το ρόστερ των Ρεντς.

Εκτός από τον κ. Ρότζερς, εκτός πάγκων έμεινε και ο Ολλανδός συνάδελφός του Ντικ Αντβοκαατ, που παραιτήθηκε από την προτελευταία της Πρέμιερ Λιγκ, Σάντερλαντ. Κοντά στην πόρτα της εξόδου φέρεται να βρέθηκε ακόμη και ο Ζοζέ Μουρίνιο, καθώς η Τσέλσι ταλαιπωρείται στη 16η θέση της βαθμολογίας μετά και τη νέα της ήττα από τη Σαουθάμπτον. Πάντως, η λονδρέζικη ομάδα έκανε το ασυνήθιστο για την Αγγλία βήμα της έκδοσης ανακοίνωσης στήριξης του προπονητή της.

Εντός γηπέδων, το χορταστικό ποδοσφαιρικό Σαββατοκύριακο είχε πολλά ντέρμπι στην Ευρώπη, με μεγάλους νικητές τις Αρσεναλ (3-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Μπάγερν (5-1 την Ντόρτμουντ), Παρί Σ.Ζ. (2-1 τη Μαρσέιγ) και Αϊντχόφεν (2-1 τον Αγιαξ στο Αμστερνταμ). Το ντέρμπι της Μαδρίτης ανέδειξε ισόπαλες Ατλέτικο και Ρεάλ (1-1), ενώ πέρα από την ήττα της Τσέλσι εντύπωση προκάλεσαν ο θρίαμβος της Σεβίλλης επί της Μπαρτσελόνα με 2-1 -ενώ οι Καταλανοί είχαν πέντε δοκάρια- αλλά και ο διασυρμός της Μίλαν μέσα στην έδρα της από τη Νάπολι (4-0).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή