Το ένδοξο παρελθόν της πάλης ζωντανεύει ξανά στην Ελλάδα

Το ένδοξο παρελθόν της πάλης ζωντανεύει ξανά στην Ελλάδα

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε… ρυθμούς που θα παραπέμπουν σε Ολυμπιακούς Αγώνες θα κινηθεί από τις 13 έως τις 18 Οκτωβρίου το κλειστό του Παλαιού Φαλήρου. Στο πανέμορφο στάδιο θα διεξαχθεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα βετεράνων αθλητών πάλης, σε άνδρες και γυναίκες, όπου θα πάρουν μέρος Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές παγκοσμίων και ηπειρωτικών πρωταθλημάτων. Θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 600 αθλητές και αθλήτριες από 39 χώρες.

Στις συμμετοχές ξεχωρίζει το όνομα του Αντρέι Βρόνσκι. Ο Πολωνός είναι κάτοχος δύο χρυσών ολυμπιακών μεταλλίων, τεσσάρων παγκοσμίων (1-1-2) και πέντε ευρωπαϊκών. «Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους αθλητές της ελληνορωμαϊκής. Είχαμε βρεθεί αρκετές φορές μαζί σε διοργανώσεις αλλά αυτός αγωνιζόταν σε άλλη κατηγορία. Είναι σπουδαίο για εμάς που αποφάσισε να πάρει μέρος στη διοργάνωση» δήλωσε ο 4ος Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ και πρόεδρος της ομοσπονδίας, Κώστας Θάνος.

Το 2004, ο πρωταθλητής κόσμου Τζίμι Σαμουέλσον (Σουηδία) δεν είχε καταφέρει να ανεβεί στο βάθρο αφού ήρθε 4ος. Αυτή τη φορά θα πάρει μέρος στη διοργάνωση της Αθήνας με στόχο να φύγει από τη χώρα με μία διάκριση. Κορυφαίες είναι και οι αθλήτριες που θα αγωνιστούν στο παγκόσμιο. Αγώνες βετεράνων γυναικών θα διεξαχθούν για πρώτη φορά και, αξίζει να αναφέρουμε, ότι η παγκόσμια ομοσπονδία τους καθιέρωσε ύστερα από πρόταση της ελληνικής.

Για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων αναμένεται να έρθουν στη Αθήνα περισσότεροι από 1.000 αθλητές, προπονητές, διαιτητές και συνοδοί. Η διοργάνωση δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς όλοι πληρώνουν τη συμμετοχή, τη διαμονή ενώ θα συνεισφέρουν και στην τοπική οικονομία. «Θέλουμε, εκτός από το να καλλιεργούμε τα αθλήματά μας, να προβάλλουμε και να στηρίζουμε τη χώρα μας. Οι αθλητές θα αφήσουν συνάλλαγμα στην Αθήνα και όταν φύγουν θα διαφημίσουν την Ελλάδα» δήλωσε ο Κώστας Θάνος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή