Β. Μόρας: «Και εσείς φταίτε και εμείς φταίμε»

Β. Μόρας: «Και εσείς φταίτε και εμείς φταίμε»

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενταση, αντίδραση και εγωισμός. Οι παίκτες της Εθνικής Ελλάδος ξέρουν πως έχουν απογοητεύσει με την παρουσία τους στα προκριματικά του Εuro 2016 και, επίσης, ξέρουν πως έχουν δύο ευκαιρίες για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις. Για τους εαυτούς τους και το εθνόσημο που έχουν στη φανέλα. Η πρώτη θα είναι σήμερα (21.45), στο Μπέλφαστ, κόντρα στη Β. Ιρλανδία και η δεύτερη την Κυριακή στο Καραϊσκάκη με την Ουγγαρία.

Ο θυμός των παικτών φάνηκε ξεκάθαρα και στη συνέντευξη Τύπου, στην οποία έδωσε το «παρών» ο Βαγγέλης Μόρας. Τη σπίθα άναψε μία ερώτηση που έκανε λόγο για αδιαφορία εν όψει του σημερινού αγώνα. Η απάντηση από τον αμυντικό της Κιέβο Βερόνα ήρθε με έντονο τρόπο: «Υπάρχει αδιαφορία; Ηρθαμε για διακοπές; Μπορούν να το βλέπουν και κάποιοι παίκτες. Εχουμε φτάσει σε τραγική κατάσταση. Εγώ δεν αντιλαμβάνομαι την ερώτηση. Δεν μπορώ να το φανταστώ ότι κάποιος θα μπει στο γήπεδο και δεν θα έχει μεγαλύτερο κίνητρο από μας. Πόσο πιο χαλιά μπορούμε να πάμε; Να αποδείξουμε στους εαυτούς μας και στον αγνό φίλαθλο. Θα το αποδείξω 200%. Δεν θέλω να γελοιοποιούμαι άλλο. Ας σταματήσουμε τις ειρωνείες. Μιλάμε για την Εθνική ομάδα, όχι για σύλλογο. Ο καθένας ζορίζεται. Είμαστε χαμηλά και ζοριζόμαστε. Με ενοχλεί να γυρίσω στην ομάδα και να με δουλεύουν και να μου λένε πάλι χάσατε; Και εσείς φταίτε, και εμείς φταίμε. Θα μας βοηθήσει ψυχολογικά για τα επόμενα ματς, όχι βαθμολογικά».

Από την πλευρά του ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής, Κώστας Τσάνας, εμφανίστηκε πιο… ψύχραιμος και ζήτησε να μην ισοπεδώνονται τα πάντα: «Γι αυτό κάποιοι παίζουν ποδόσφαιρο. Υπάρχει κίνητρο, ξέρουμε πόσο δύσκολη ήταν η προκριματική φάση. Παίζουμε απέναντι στην πρωτοπόρο και έχουμε υποχρέωση να βάλουμε τα δυνατά μας. Προερχόμαστε από δύσκολα ματς, είναι μία ευκαιρία να δούμε πράγματα. Τα προκριματικά ανήκουν στο παρελθόν, το βλέμμα μας είναι στο μέλλον. Η Εθνική έχει γράψει ιστορία και οι δυσκολίες γεννούν ηγέτες. Οι παίκτες που θα βγουν αλώβητοι από αυτό θα οδηγήσουν την Εθνική. Εχουμε παίκτες με προσωπικότητα αλλά σε όλους συμβαίνει να έχουν μία κακή πορεία. Ας μην ισοπεδώνουμε τα πάντα. Εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα ψάξω να βρω κίνητρο για τα παιδιά».

Οσον αφορά τις σκέψεις του για τον σημερινό αγώνα με τη Β. Ιρλανδία, ο κ. Τσάνας πιθανότατα θα παρατάξει τον Καρνέζη στο τέρμα, δεξιά στην άμυνα τον Τοροσίδη, αριστερά τον Χολέμπας και στο κέντρο τους Παπασταθόπουλο και Μόρα. Στα χαφ θα είναι οι Τζιόλης, Σάμαρης και μπροστά τους ο Φορτούνης. Δεξιά θα αγωνιστεί ο Κονέ, αριστερά ο Αραβίδης ή ο Καρέλης και στην κορυφή της επίθεσης ο Μήτρογλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή