Πίσω από τις κάμερες

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απολογίες-καθρέπτης

Οι απολογίες και οι καταθέσεις των κατηγορουμένων, με την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. της ΕΠΟ, για την υπόθεση της «κάρτας υγείας», είναι αποκαλυπτικές για το επίπεδο του «διοικείν» στην ομοσπονδία και του ουσιαστικά ανύπαρκτου ελέγχου επί των αποφάσεων που λαμβάνονται. Υπάρχουν μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ που, ενώπιον του ειδικού ανακριτή Διαφθοράς, Γ. Ανδρεάδη, ισχυρίστηκαν ότι δεν γνώριζαν την υπογραφή της δεύτερης σύμβασης με τη συμβαλλόμενη εταιρεία, ούτε τον όρο που περιλαμβανόταν στην πρώτη σύμβαση και έδινε το δικαίωμα στην ΕΠΟ να μην πληρώνει την εταιρεία σε περίπτωση μη υλοποίησης του έργου. Χαρακτηριστική περίπτωση της «αναρμοδιότητας» και της «άγνοιας» που δηλώνουν οι αρμόδιοι της ΕΠΟ είναι η κατάθεση στον εισαγγελέα του κατηγορούμενου προέδρου, Γ. Γκιρτζίκη, ο οποίος χαρακτηρίζει εαυτόν ως πρόσωπο με «ανύπαρκτες γνώσεις» επί του θέματος, που ψήφισε μόνο επί της αρχής, ως μέλος του Δ.Σ. Η κατάθεσή του έρχεται σε σύγκρουση με όσα υποστηρίζει σε υπόμνημα προς το ΣΔΟΕ ο πρώην πρόεδρος και συγκατηγορούμενος Γ. Σαρρής, ο οποίος «διαψεύδει» τον Γκιρτζίκη υποστηρίζοντας ότι μετείχε σε τριμελή επιτροπή η οποία εισηγήθηκε στο Δ.Σ. την υπογραφή της πρώτης σύμβασης το 2005.

Α. Μ.

Αυθεντική… υπερβολή

Τον Μαραθώνιο της Αθήνας τον γνωρίζαμε, ορθώς, ως τον Κλασικό. Από πέρυσι μετονομάστηκε Αυθεντικός. Μήπως πρόκειται, δηλαδή, να αναβιώσουν τα γεγονότα του 490 π.Χ. και δεν το ’χουμε μάθει;

ΠΑΠ.

Πάλη με τη βροχή

Από παλαιστές σε… κολυμβητές έχουν εξελιχθεί τα μέλη των εθνικών ομάδων πάλης που προπονούνται στον Αγιο Κοσμά. Η τέντα της οροφής έχει τρυπήσει και τα νερά των πρώτων βροχών γέμισαν την αίθουσα. Το ξύλινο πάτωμα άρχισε να σαπίζει και ένα έργο που έχει στοιχίσει χιλιάδες ευρώ στον Ελληνα φορολογούμενο, στο τέλος της χρονιάς θα είναι ακατάλληλο. Οι αθλητές που προετοιμάζονται για να διεκδικήσουν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του Ρίο αλλά και για τις άλλες διοργανώσεις περνάνε την περισσότερη ώρα σφουγγαρίζοντας το πάτωμα και προσπαθώντας να επιδιορθώσουν τις ζημιές. Η ελληνική Πολιτεία (και ειδικότερα το υφυπουργείο Αθλητισμού) πρέπει να δείξει ενδιαφέρον, γιατί δεν υπάρχει αθλητισμός… δύο ταχυτήτων.

Σπυρ. Σπαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή