«Παρέλαση» της ΕΠΟ από τον ανακριτή διαφθοράς για την «κάρτα υγείας»

«Παρέλαση» της ΕΠΟ από τον ανακριτή διαφθοράς για την «κάρτα υγείας»

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον ειδικό ανακριτή διαφθοράς, Γ. Ανδρεάδη, ο οποίος διενεργεί την κύρια ανάκριση για την επονομαζόμενη υπόθεση της «κάρτας υγείας», απολογήθηκε χθες ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γ. Γκιρτζίκης. Επίσης στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης απολογήθηκαν ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Ευ. Τοπολιάτης, ο β΄ αντιπρόεδρος, Ευ. Μαζαράκης και ο Αρ. Σταθόπουλος, επί πολλά χρόνια μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ, ο οποίος ωθήθηκε τον περασμένο Ιούνιο σε αναγκαστική παραίτηση λόγω του περιοριστικού όρου που του επιβλήθηκε από τον ίδιο ανακριτή στο πλαίσιο της υπόθεσης της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο, για την οποία επίσης αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Οι προαναφερθέντες είναι ανάμεσα στα 23 πρόσωπα, τα οποία με την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. της ΕΠΟ αντιμετωπίζουν την κατηγορία της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος επειδή με πράξεις ή παραλείψεις τους ζημίωσαν την περιουσία της ομοσπονδίας κατά 23 εκατ. ευρώ πλέον των φόρων. Αυτό συνέβη διότι από το 2005 που υπεγράφη η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία και έως το 2013 οπότε καταγγέλθηκε, η ΕΠΟ παρότι προμηθεύτηκε τα ιατρικά μηχανήματα δεν μπόρεσε να διεξάγει 250.000 μετρήσεις αθλητών όπως είχε δεσμευθεί, με αποτέλεσμα να πληρώνει την εταιρεία ως εάν τις έκανε. Τις μετρήσεις προβλεπόταν ότι θα τις πληρώνουν οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, αλλά αφού δεν πραγματοποιούνταν, τις πλήρωνε η ΕΠΟ στην εταιρεία, παρότι βάσει σύμβασης δικαιούταν να μην το κάνει. Οι απολογίες των κατηγορουμένων ολοκληρώνονται την επόμενη Δευτέρα με τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ, Σ. Πιλάβιο και το μέλος του Δ.Σ., Ν. Προύντζο. Σε κανέναν από τους κατηγορουμένους δεν έχει επιβληθεί περιοριστικός όρος.

Οσον αφορά τον κ. Πιλάβιο που είναι εκπρόσωπος της ΕΠΟ στην ΕΟΕ, αύριο, όπως ειπώθηκε στη «Δίκη στο ΣΚΑΪ», θα καταθέσει ανωμοτί στην αντεισαγγελέα Εφετών, Βιργινία Σακελλαροπούλου, η οποία διεξάγει, προκαταρκτική έρευνα για «ψευδορκία» στη δίκη για τους «στημένους αγώνες» της περιόδου 2008-2011, έπειτα από δημοσίευμα της «Κ» για την ύπαρξη «integrity officer» στην ΕΠΟ τον Νοέμβριο του 2013.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή