Πίσω από τις κάμερες

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλήρης αναδίπλωση

Με στροφή 180 μοιρών από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γ. Γκιρτζίκη, έληξε η αντιπαράθεση που υπήρξε με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Στ. Κοντονή, σχετικά με τη στελέχωση από τακτικούς δικαστές του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ομοσπονδίας. Ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζει ο τρόπος με τον οποίο ο πρόεδρος της ΕΠΟ παρουσίασε την αναδίπλωσή του. Πρώτα ενημέρωσε ατύπως τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, τα οποία πριν από δύο μήνες είχαν ψηφίσει τη στελέχωση του οργάνου με μη τακτικούς δικαστές. Στη συνέχεια έστειλε έγγραφο στο υπουργείο Δικαιοσύνης ζητώντας να του αποσταλούν ονόματα τακτικών δικαστών. Τέλος έστειλε στις Ενώσεις επιστολή, στην οποία υποστήριζε ότι η επιλογή της στελέχωσης του Διαιτητικού Δικαστηρίου με τακτικούς δικαστές είναι σύμφωνη με τους κανονισμούς και το καταστατικό της ΕΠΟ. Αν είναι έτσι, τότε προς τι η αντιπαράθεση με τον υφυπουργό Αθλητισμού; Προς τι η στελέχωση του οργάνου με μη τακτικούς δικαστές μόλις δύο μήνες πριν; Προς τι οι επιστολές στη FIFA και την UEFA προκειμένου να γνωμοδοτήσουν; Προς τι η παρουσία του επικεφαλής του νομικού τμήματος της UEFA στη Γ.Σ. του περασμένου Αυγούστου, όπου επιχειρηματολόγησε περί ορθότητας της απόφασης της ΕΠΟ να μην ορίσει τακτικούς δικαστές; A.M.

Εικόνα εγκατάλειψης

«Αθλητική ζωή» απέκτησε αυτές τις ημέρες το κλειστό του Παλαιού Φαλήρου χάρη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης Βετεράνων. Ενα πανέμορφο στάδιο που θα μπορούσε να γίνει αθλητική κοιτίδα αλλά μένει κλειστό. Η χρήση του, βέβαια, έφερε στην επιφάνεια και τα προβλήματα της εγκατάλειψης. Μία ξαφνική βροχή την πρώτη ημέρα έγινε αιτία για να επιστρατευτούν κουβάδες και λεκάνες για να μην πλημμυρίσουν οι χώροι και μετατραπούν οι αγώνες πάλης σε αγώνες πόλο. Ευτυχώς, για τους διοργανωτές, οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν αλλά αυτό δεν μειώνει τη θλίψη για τις εγκαταστάσεις που κατασκευάστηκαν με χρήματα των φορολογουμένων αλλά οι ιθύνοντες τις έχουν καταδικάσει να μετατραπούν σε κτίρια – φαντάσματα. Σπυρ. Σπαν.

Με αεροπλάνο και λιμουζίνα

Ο Νίκος Λάσκαρης δεν έχει χάσει επίσημο παιχνίδι του Αρη στο ξεκίνημα της χρονιάς. Την Τετάρτη βρέθηκε στα… βάθη της Τουρκίας και παρακολούθησε τον αγώνα των «κίτρινων» στην Τραπεζούντα με την Τραμπζονσπόρ στην επιστροφή της ομάδας στην Ευρώπη ύστερα από τρία χρόνια. Εκανε το ταξίδι αυθημερόν, ενοικιάζοντας ιδιωτικό αεροπλάνο, ενώ στην Τραπεζούντα κυκλοφόρησε με πολυτελή λιμουζίνα, κάνοντας, αν μη τι άλλο, εντύπωση σε μια πόλη που είναι επί της ουσίας ένας διαφορετικός κόσμος… Γ. Σ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή