Ολυμπιακός – ΑΕΚ 4-0

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός ήταν ο νικητής του ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής της Super League με την ΑΕΚ, αφού επικράτησε με σκορ 4-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» και διατήρησε το απόλυτο των νικών στα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος. Σκόρερ του αγώνα οι Μποτία (29'), Ιντέγε (68') και Φορτούνης (78', 94').

Οι πρωταθλητές Ελλάδας αγωνιζόμενοι μπροστά στο κοινό τους μετέτρεψαν τον αγώνα σε περίπατο στο τελευταίο μισάωρό του, αποδεικνύοντας ότι παραμένει σε καλή κατάσταση. Πλέον το βάρος για την ομάδα του Μάρκο Σίλβα πέφτει στον αγώνα της Τρίτης με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ για το Champions League. 

Για να «ξεκλειδώσει» την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των κιτρινόμαυρων, ο Ολυμπιακός χρειάστηκε την κεφαλιά του Μποτία έπειτα από κόρνερ του Ντομίνγκεζ  στο 20ο λεπτό, αφού μέχρι τότε αν και είχαν την κυριαρχία των κινήσεων, δεν μπορούσαν να διασπάσουν εύκολα την άμυνα των φιλοξενούμενων. Το 1-0 ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, αφού η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να απειλήσει στο διάστημα που απέμεινε τους ερυθρόλευκους, ενώ και οι γηπεδούχοι δεν έβρισκαν εύκολα χώρους.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε, με την ΑΕΚ να καλύπτει πολλά χιλιόμετρα και τον Ολυμπιακό να πέφτει πάνω σε ένα πολύ καλά οργανωμένο «τείχος», όποτε προσπαθούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα.

Στο 65ο λεπτό όμως ο Τραϊανός Δέλλας πέρασε τον Μπουονανότε στη θέση του Σιμόε και ο «δικέφαλος» ουσιαστικά κόπηκε στα δύο. Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν άψογα οι πρωταθλητές και κάθε φορά που έβρισκαν χώρους απειλούσαν.

Το 2-0 έγινε στο 70ο λεπτό, όταν ο Κασάμι κινήθηκε από τα δεξιά, πασάροντας στον Ιντέγε που με εξαιρετική κίνηση ελευθερώθηκε και βρήκε ένα εύκολο πλασέ.

Λίγα λεπτά αργότερα μπήκε στο γήπεδο και ο Φορτούνης, ο οποίος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, ενάμιση λεπτό μετά την είσοδό του, έκανε σε αντεπίθεση το 3-0 με προβολή από πάσα του Ιντέγε.

Το παιχνίδι είχε πια κριθεί, όμως οι παίκτες του Ολυμπιακού συνέχισαν να κυνηγούν τις φάσεις, με αποτέλεσμα ο Φορτούνης να «γράψει» το τελικό 4-0 στις καθυστερήσεις, εκτελώντας πέναλτι που κέρδισε ο Ερνάνι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μαζουάκου, Μποτία, Σιόβας, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Τσόρι (76’ Φορτούνης) , Σεμπά (79’ Ερνάνι), Ιντέγε, Ντουρμάζ (64’ Πάρντο)

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Μπαρόχα, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Γκάλο, Ντιντάκ, Σιμόες (63’ Μπουονανότε), Γιόχανσον, Πλατέλλας (75’ Κριστάντους), Μάνταλος(82’ Κορδέρο), Μπαρμπόσα, Αραβίδης 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή