Αποκόπηκε και ο Παναθηναϊκός

Αποκόπηκε και ο Παναθηναϊκός

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγκάθι στα πλευρά του Ολυμπιακού παραμένει ο Παναθηναϊκός, μένοντας σε απόσταση βολής (3 β.) από την κορυφή μετά τη νίκη του κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα με 3-1 χθες στη Λεωφόρο, στο φινάλε της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Παράλληλα απομακρύνθηκε πέντε βαθμούς από την ΑΕΚ και επτά από τον ΠΑΟΚ.

Οι «πράσινοι» διατήρησαν το απόλυτο στην έδρα τους (τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια) κι αν κάτι χάλασε στα στατιστικά τους, είναι το πρώτο γκολ που δέχθηκαν φέτος στη Λεωφόρο. Ηταν το γκολ με το οποίο οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 2-1 είκοσι λεπτά πριν από το τέλος και έβαλαν το ματς στα καλούπια ενός θρίλερ, μιας και ρίσκαραν πολύ για να ισοφαρίσουν, με συνέπεια να δεχτούν σε νεκρό χρόνο τη χαριστική βολή από τον Αμπέντ.

Η επιλογή του Γιάννη Πετράκη να παίξει ανοικτά το παιχνίδι με 3-5-2, βοήθησε στο να βγει ένα ωραίο ματς, με τέσσερα γκολ, αρκετές ωραίες φάσεις, αγωνία ώς το τέλος και -κυρίως- ρυθμό που θύμιζε… Αγγλία. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο 17΄ με τον Καρέλη (διπλή προσπάθεια και ριμπάουντ σε ασθενή απόκρουση του Βελλίδη) και φάνηκε να «καθαρίζει» τον αγώνα όταν στο 60΄ ο Πέτριτς έκανε το 2-0 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι που κέρδισε ο Τελάντερ. Ο ΠΑΣ απάντησε με το ίδιο νόμισμα στο 70΄, όταν ο Ταυλαρίδης έκανε χέρι στην περιοχή και ο Τσάβες νίκησε από την άσπρη βούλα τον Στιλ. Το άγχος επέστρεψε στη Λεωφόρο, αλλά η πίεση των φιλοξενούμενων δεν έφερε μεγάλες ευκαιρίες. Αντίθετα, οι «πράσινοι» έβαλαν το κερασάκι στην τούρτα της νίκης με το γκολ του Αμπέντ στο 94΄, το πρώτο μετά την επιστροφή του.

«Η νίκη αυτή δείχνει τη νοοτροπία νικητή που έχει περαστεί στην ομάδα. Εχουμε κάνει βήματα μπροστά. Αν δεν πίστευα στο πρωτάθλημα δεν θα ήμουν εδώ. Αμυνόμαστε σωστά. Εχουμε δεχτεί τρία γκολ και τα τρία από στημένα, όχι στην κανονική ροή του αγώνα» δήλωσε ο Γιάννης Αναστασίου. «Δεν έχουμε ρέντα. Κάναμε μια σπουδαία προσπάθεια απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα. Με τέτοιες εμφανίσεις, θα έλθουν τα καλά αποτελέσματα» απάντησε από την πλευρά του ο Γιάννης Πετράκης.

ΠANΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Στιλ, Αμπέντ, Λαγός (66΄ Πράνιτς), Ζέκα, Μαρινάκης, Ατζαγκούν (77΄ Κουτρουμπής), Καρέλης (58΄ Μπεργκ), Ταυλαρίδης, Νάνο, Τελάντερ, Πέτριτς.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Μπέριος (73΄ Μανιάς), Μιχαήλ, Ιλιτς (80΄ Φερφελής), Τσάβες, Ακόστα, Ναδάλες (68΄ Καρανίκας), Τσουκαλάς, Κοζορώνης, Στρούνα, Σκόνδρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή