Πίσω από τις κάμερες

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και μη χειρότερα…

Επίθεση σε απεσταλμένους των ελληνικών μέσων ενημέρωσης νωρίς το βράδυ της περασμένης Δευτέρας σε κεντρικό δρόμο του Ζάγκρεμπ. Μία ώρα μετά, νέα επίθεση σε νεαρούς Ελληνες στην κεντρική πλατεία της πόλης, δίχως ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιος. Προπηλακισμοί Ελλήνων, νωρίς το μεσημέρι της επόμενης ημέρας, ξανά στο κέντρο της πρωτεύουσας της Κροατίας. Ποτέ κατά το παρελθόν δεν έχουν καταγραφεί ανάλογα γεγονότα πριν από ευρωπαϊκούς αγώνες του Ολυμπιακού στο εξωτερικό. Προφανώς οι λόγοι δεν ήταν αγωνιστικοί για όλα όσα διαδραματίστηκαν. Ηταν κυρίως πολιτικοί και ιδεολογικοί. Τουλάχιστον η αστυνομία του Ζάγκρεμπ κέρδισε ένα στοίχημα: έγινε με ασφάλεια η μεταφορά και η αποχώρηση της ομάδας του Ολυμπιακού και όλων όσοι τη συνόδευαν προς και από το «Μαξιμίρ», όπου οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν μία σπουδαία νίκη επί της Ντιναμό.

Ν.Ν.Γ.

Μονίμως εκτεθειμένη

Η καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου στον Αχιλλέα Μπέο για απόπειρα εκβίασης στον διαιτητή Γιώργο Δαλούκα για τον αγώνα Αρης – Παναθηναϊκός 0-1 τον Σεπτέμβριο του 2010 εκθέτει την ΕΠΟ ως προς τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα. Η ομοσπονδία λειτουργώντας υπό πίεση, ώθησε παρασκηνιακά τον «εκβιαζόμενο», από τον τότε πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου, διαιτητή, σε «προσωρινή παραίτηση» για να ηρεμήσει το κλίμα, αφού ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου είχε χαρακτηρίσει τη διαιτησία του «έγκλημα κατά της Ελλάδας». Ενα μήνα μετά, τον Οκτώβριο του 2010, τον έθεσε εκτός πινάκων επειδή, άκουσον άκουσον, στην επιστολή παραίτησης που έστειλε στο Δ.Σ., ερμηνεύτηκε ότι άφηνε αιχμές κατά άλλων διαιτητών! Παρά τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, η ΕΠΟ ουδέποτε διερεύνησε πειθαρχικά τις καταγγελίες περί απόπειρας εκβίασης του διαιτητή προκειμένου «να δοθούν τα σπόρια στον Αρη». Αρκέστηκε στο να εξαφανίσει από τη διαιτησία τον «αδύναμο κρίκο» Γ. Δαλούκα επικαλούμενη μια άσχετη με την υπόθεση αιτιολογία και να παραβλέψει ένα ακόμα ποδοσφαιρικό σκάνδαλο…

Α.Μ.

Την τελευταία στιγμή

Η ανακοίνωση για την έναρξη του πρωταθλήματος βόλεϊ της Α1 ανδρών είχε γίνει πριν από αρκετές εβδομάδες. Διαιτητές και ΕΣΑΠ θα έπρεπε να έχουν συναντηθεί και να βρουν λύση και όχι να περιμένουν την τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα η διοργάνωση να κινδυνεύει να οδηγηθεί σε αναβολή. Ολα αυτά δείχνουν ότι δεν υπάρχει προγραμματισμός και απαξιώνουν ένα άθλημα που κάποτε χάριζε στιγμές χαράς στους φιλάθλους.

Σπυρ. Σπαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή