Στα άκρα ο ΠΑΟ για τον Αρετόπουλο

Στα άκρα ο ΠΑΟ για τον Αρετόπουλο

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποφασισμένος να στριμώξει στα… σχοινιά τον Αρετόπουλο εμφανίζεται ο Παναθηναϊκός, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θέλει να κρύψει τις αγωνιστικές αδυναμίες που έδειξε στην Τούμπα κάτω από το σκονισμένο χαλάκι της διαιτησίας. Το πέναλτι που ανακάλυψε ο Τρικαλινός διαιτητής και η άρνησή του να καταλογίσει την εσχάτη των ποινών (που θα ήταν και αποβολή) στο τράβηγμα του Τζαβέλα στον Μπεργκ, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την εδραίωση της νίκης του ΠΑΟΚ, γεγονός που δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητο από τη διοίκηση της ΠΑΕ.

«Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε με τον χειρότερο τρόπο. Φρόντισε γι’ αυτό ο διαιτητής Αρετόπουλος. Καταλόγισε “κάλπικο” πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ με το οποίο έγινε το 1-0 και έκλεισε τα μάτια σε πέναλτι στον Μπεργκ που θα σήμαινε και αποβολή του παίκτη των γηπεδούχων. Ο Παναθηναϊκός θα προστατεύσει με κάθε νόμιμο μέσο τα συμφέροντά του» είναι η επίσημη θέση, με την οποία προαναγγέλλει ουσιαστικά την απόφαση να κινηθεί δικαστικά κατά του Αρετόπουλου, όπως είχε διαμηνύσει προς κάθε «υπεύθυνο» από την περασμένη εβδομάδα. Οι απειλές της ΕΠΟ περί εισήγησης αποβολής του από το πρωτάθλημα εάν προσφύγει κατά διαιτητή στα πολιτικά δικαστήρια, δεν πτοούν τους «πράσινους». Μοιάζουν αποφασισμένοι να κάνουν το επόμενο βήμα, με στοχευμένες κινήσεις που θα τις αποφασίσει το νομικό τους επιτελείο.

Ο κ. Αρετόπουλος έχει ήδη δεχθεί τα πρώτα πυρά από τον Γιάννη Σπυρόπουλο, παρατηρητή διαιτησίας στο ντέρμπι της Τούμπας. Η απόφασή του να καταλογίσει πέναλτι για ένα μαρκάρισμα του Ταυλαρίδη εκτός περιοχής που μπορεί και να μην ήταν καν ούτε φάουλ, θα του στοιχίσει την τιμωρία του για κάποιες αγωνιστικές, μιας και ο βαθμός που του έβαλε ο παρατηρητής είναι πολύ χαμηλός και θα τον οδηγήσει για ένα διάστημα εκτός πινάκων.

Κοινή αντίληψη όλων στον Παναθηναϊκό είναι ότι τα λάθη της διαιτησίας δεν αρκούν για να αιτιολογήσουν το κακό πρόσωπο (ιδίως στο α΄ ημίχρονο) της ομάδας, με χαρακτηριστικό ότι ο Γιάννης Αναστασίου ανέλαβε ο ίδιος την ευθύνη. Τα απόνερα της ήττας στην Τούμπα προκάλεσαν πάλι πιέσεις προς το πρόσωπό του, αλλά δεν ήταν αρκετά για να αλλάξουν την πάγια θέση της διοίκησης. Ο Αναστασίου περιβάλλεται με εμπιστοσύνη και θα του δοθεί κι άλλος χρόνος για να μπορέσει να οδηγήσει το καράβι σε πιο ήρεμα νερά και στις επιτυχίες.

Μιλώντας χθες στους παίκτες του, ο 43χρονος τεχνικός απέδωσε την κακή εικόνα όλων τους στην αδυναμία τους να διαχειριστούν σωστά τις αναποδιές του αγώνα. «Πάθαμε μπλακ άουτ μετά το πρώτο γκολ και μέσα σε δέκα λεπτά χάσαμε το ματς. Πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη συγκέντρωση και να μην επηρεαζόμαστε από όσα συμβαίνουν την ώρα του αγώνα. Αυτό το ματς πέρασε και πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά» τους είπε, μεταξύ άλλων, χθες στο Κορωπί, χωρίς να σηκώσει τους τόνους.

Η προσοχή όλων στρέφεται πλέον στον αυριανό (17.15) αγώνα Κυπέλλου με τον Λεβαδειακό στη Λεωφόρο. Θα γίνουν αλλαγές και θα παίξουν αρκετοί παίκτες που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής στα τελευταία παιχνίδια. Ο Τελάντερ υπέστη κάκωση ποδοκνημικής, έκανε ατομικό και θεραπεία, με ορίζοντα επιστροφής το ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ. Ατομικό και θεραπεία έκανε και ο Σάντσεθ, ενώ ο Εσιέν γυμνάστηκε μόνος του.

• Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια του ντέρμπι με την ΑΕΚ, με τιμές που ξεκινούν από 8 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή