Ξέσπασε ο Ολυμπιακός, βίοι αντίθετοι για Αρη, ΠΑΟΚ

Ξέσπασε ο Ολυμπιακός, βίοι αντίθετοι για Αρη, ΠΑΟΚ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αφετηρία για την «αναρρίχησή» του στην τρίτη θέση της βαθμολογίας αποτελεί για τον Αρη η νίκη επί του ΠΑΟΚ (84-72) στο παραδοσιακό ντέρμπι των δύο «αιωνίων» της Θεσσαλονίκης για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Το ζητούμενο για τους «κίτρινους» είναι οι αντοχές τους στις διπλές, ελληνικές και ευρωπαϊκές, υποχρεώσεις, ενώ αντίθετα ο ΠΑΟΚ συνεχίζει χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα. Η χαοτική διαφορά ποιότητας του Ολυμπιακού από τον Αρκαδικό επιβεβαιώθηκε με το 89-44 στο ΣΕΦ, ενώ ο Παναθηναϊκός πέτυχε πύρρειο νίκη (84-60) στο Ρέθυμνο, λόγω του διαστρέμματος δευτέρου βαθμού που υπέστη ο Ογκνιεν Κούζμιτς και δεν θα παίξει στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα.

Η πρώτη αλλαγή προπονητή έγινε στον Απόλλωνα Πάτρας, ο οποίος συνεχίζει χωρίς νίκη (58-74 από τον Κολοσσό), με αποτέλεσμα ο Κώστας Μέξας να αντικαταστήσει τον Θανάση Παπαχατζή.

Η έκπληξη της αγωνιστικής έγινε στο Ζηρίνειο, όπου το νεοφώτιστο Λαύριο νίκησε την Κηφισιά (79-82), η οποία κατέθεσε ένσταση στο φύλλο αγώνος υποστηρίζοντας ότι το καλάθι του Μαυροειδή στην τελευταία επίθεσή τους ήταν εμπρόθεσμο και κακώς ακυρώθηκε. Δεύτερη νίκη πέτυχε ο Κόροιβος, στην έδρα της Καβάλας (74-89), ενώ η ΑΕΚ επικράτησε εύκολα των Τρικάλων (82-65).

• Η FIBA ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα έχει ενδιαφερθεί για τη διεκδίκηση ενός προολυμπιακού τουρνουά, αλλά η ρήτρα του 1,7 εκατ. ευρώ είναι «απαγορευτική» για την υλοποίησή της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή