Πρόστιμο σε Ολυμπιακό από ΕΕΑ

Πρόστιμο σε Ολυμπιακό από ΕΕΑ

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόστιμο 300 χιλιάδες ευρώ επέβαλε στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και στον πρόεδρό της Ευ. Μαρινάκη η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για παραβίαση του αθλητικού νόμου και του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, που έχει επιβληθεί στον κ. Μαρινάκη από τον ανακριτή Διαφθοράς Γ. Ανδρεάδη, λόγω των κατηγοριών που του έχουν απαγγελθεί στο πλαίσιο της υπόθεσης της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο. Επίσης η ΕΕΑ «όρισε προθεσμία ενός μηνός για την αποκατάσταση των νομίμων όρων της Διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός».

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 3-3, όμως η ψήφος του προέδρου κ. Παπαλάκη μέτρησε διπλή. Υπέρ της επιβολής ποινής ψήφισαν οι Παπαλάκης, Βάμβουκας και Μαρούπα. Κατά ψήφισαν οι Παπασπύρου, Μανταίος και Αρκουδής, οι οποίοι θεώρησαν ότι η ΕΕΑ είναι αναρμόδια να ερμηνεύσει την απόφαση του ανακριτή και ότι δεν προβλέπεται στον αθλητικό νόμο ποινή για παραβίαση περιοριστικών όρων.

Το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό αν ψήφιζε το μέλος Π. Περάκης, που τάχθηκε κατά της επιβολής ποινής, όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη επειδή δεν του επετράπη από τον πρόεδρο της ΕΕΑ καθώς δεν ήταν παρών κατά την ακροαματική διαδικασία.

Μετά την έκδοση της απόφασης, ο υφυπουργός Αθλητισμού σε μια ασυνήθιστη ως προς το περιεχόμενο παρέμβαση άφησε σαφείς αιχμές κατά της ΕΕΑ, υποστηρίζοντας «ότι δεν γίνεται ανεκτή η εκ μέρους των αρμοδίων οργάνων παραβίαση κανόνων και προβλεπόμενων διαδικασιών, ιδίως ως προς τη λήψη των αποφάσεων και τη διαδικασία της ψηφοφορίας».

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, που τιμωρήθηκε από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκας με ποινή μίας αγωνιστικής για τα επεισόδια οπαδών της στον αγώνα με τη Βέροια, εξέδωσε ανακοίνωση υποστηρίζοντας ότι θα προσβάλει και τις δύο αποφάσεις.

Στα αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει το ταξίδι του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στις αρχές του 2016. Αν θα είναι στο Τσάμπιονς Λιγκ ή το Γιουρόπα Λιγκ θα ξεκαθαρίσει στις δύο επόμενες αγωνιστικές, οπότε και θα αντιμετωπίσει την Μπάγερν στο Μόναχο στις 24 του μηνός, ενώ στις 9 Δεκεμβρίου θα υποδεχθεί την Αρσεναλ.

Με την επιτυχία του επί της Ντιναμό, η ομάδα του Πειραιά έφθασε τις 97 νίκες στην Ευρώπη σε σύνολο 243 αγώνων (ποσοστό 40%). Μετράει, πλέον, μία παραπάνω από τον Παναθηναϊκό, που έχει 96 νίκες σε 273 ευρωπαϊκά παιχνίδια (ποσοστό 35%). Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκοι» βάζουν στα ταμεία τους 1,5 εκ. ευρώ που είναι το πριμ νίκης της ΟΥΕΦΑ για κάθε τρίποντο στους ομίλους. Μάλιστα, τα κέρδη από την ευρωπαϊκή παρουσία του αναμένεται να ξεπεράσουν τα 30 εκατομμύρια ευρώ.

• Αφιέρωμα στον σκόρερ των δύο γκολ του Ολυμπιακού Φελίπε Πάρντο είχε χθες η επίσημη ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ.

• Ο Μποτία υπέστη μυϊκό τραυματισμό και θα λείψει για τρεις εβδομάδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή