Πίσω από τις κάμερες

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διαχείριση των διαιτητών

Οι ορισμοί των διαιτητών για τη δέκατη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας από το όργανο μισθωτών – διορισμένων μελών της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, που είναι όργανο της ΕΠΟ, δημιουργούν βάσιμες υπόνοιες για στοχευμένη διαχείριση διαιτητών και καταστάσεων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν σκοπιμότητες. Συγκεκριμένα, ο διαιτητής Αρετόπουλος, ο οποίος στο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός καταλόγισε πέναλτι σε βάρος των φιλοξενουμένων σε μαρκάρισμα που, κατά γενική ομολογία, έγινε εκτός της μεγάλης περιοχής, παρέμεινε ατιμώρητος, παρότι φέρεται να είχε παραπεμφθεί από τον παρατηρητή, αφού μόλις στη δέκατη αγωνιστική ορίστηκε στον αγώνα Καλλονή – Ξάνθη.

Θ. Μ.

Ο δρόμος της νομιμοποίησης

Υπάρχει και η περίπτωση του Σιδηρόπουλου, ο οποίος κατά τεκμήριο, λόγω της θέσης του στην UEFA, θεωρείται ο καλύτερος διαιτητής αυτής της περιόδου, αλλά αποκλείστηκε από το ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, που θα γίνει την 11η αγωνιστική. Η ΚΕΔ/ΕΠΟ έκρινε ότι είναι πιο χρήσιμο να οριστεί τέταρτος διαιτητής στον αποψινό αγώνα του Ατρομήτου με τον Παναθηναϊκό. Βάσει του κανονισμού διαιτησίας, δεν μπορεί πλέον να οριστεί στον αγώνα της ίδιας ομάδας την επόμενη αγωνιστική. Επομένως, η ΕΠΟ νομιμοποίησε την αμφιλεγόμενη απόφασή της να μην τον ορίσει στο ντέρμπι.

Θ. Μ.

«Κλειδί» η αυτονομία

Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο για την Αρχή που θα διοργανώσει το επόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ, από την περίοδο 2016-17. Το σημείο–κλειδί για το αν θα συνεχίσει η Ευρωλίγκα με την υπάρχουσα μορφή ή θα διοργανωθεί το Τσάμπιονς Λιγκ μπάσκετ από την παγκόσμια ομοσπονδία, δεν είναι μόνο το οικονομικό δέλεαρ. Αλλωστε, δεν υπάρχει καν σύγκριση των χρημάτων που παίρνουν μέχρι τώρα οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι με αυτά που τους προσφέρει η FIBA. Το ισχυρό κίνητρο είναι η αυτονομία των ομάδων και η εξ ημισείας συμμετοχή τους στη λήψη αποφάσεων για την πορεία της νέας διοργάνωσης. Δημοκρατικά λειτουργεί και η Ευρωλίγκα, αλλά η αδιαφάνειά της σε οικονομικά ζητήματα είναι απαράμιλλη…

Γ. Β.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή