Ο «τελευταίος χορός» για το Euro

Ο «τελευταίος χορός» για το Euro

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την Ελλάδα τελευταία στον 6ο όμιλο των προκριματικών και από νωρίς έξω από το κάδρο της διοργάνωσης, τα πλέι οφ του Euro 2016 που ξεκινούν σήμερα έχουν για εμάς φιλολογικό ενδιαφέρον. Η ομάδα που πήρε την 3η θέση του ομίλου μας και την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση στα γήπεδα της Γαλλίας είναι η Ουγγαρία, η οποία ανοίγει απόψε (21.45) τον χορό των πλέι οφ, αντιμετωπίζοντας στο Οσλο τη Νορβηγία, η οποία μετρά ένα σερί 9 αήττητων (5 νίκες, 4 ισοπαλίες) αναμετρήσεών της με τους Ούγγρους. Είναι η 2η φορά που οι «Βίκινγκς» δοκιμάζουν την τύχη τους στα πλέι οφ ενός Euro (αποκλείστηκαν απ’ αυτό του 2004 από την Ισπανία), ενώ η Ουγγαρία παίζει για πρώτη φορά σε πλέι οφ.

Το επόμενο παιχνίδι γίνεται αύριο (21.45) στη Ζένιτσα, όπου η Βοσνία υποδέχεται την Ιρλανδία. Οι γηπεδούχοι δεν έχουν παίξει ποτέ σε τελική φάση Euro ούτε έχουν διεκδικήσει ποτέ πρόκριση μέσω play off, σε αντίθεση με τους Ιρλανδούς οι οποίοι δοκίμασαν τρεις φορές την τύχη τους σε μπαράζ και πέρασαν μόνο τη μία. Είναι η πρώτη φορά που οι δύο χώρες θα βρεθούν αντιμέτωπες σε επίσημο παιχνίδι. Εχουν δώσει μόνο ένα φιλικό στο Δουβλίνο το 2014, με νικητές 1-0 τους Ιρλανδούς.

Το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι των πλέι οφ γίνεται το Σάββατο (21.45), με τη σκανδιναβική μονομαχία Σουηδία – Δανία. Με ηγέτη τον Ιμπραΐμοβιτς και τους «Ελληνες» Μπεργκ, Ντουρμάζ και Ολσεν, οι γηπεδούχοι (δεν έχουν ξαναπαίξει σε play off Εuro) θέλουν να σπάσουν την κακή παράδοση που τους θέλει να μην έχουν νικήσει ποτέ σε προκριματική φάση τους Δανούς σε εντός έδρας ματς. Αξιοσημείωτο ότι ο Ρόμπιν Ολσεν του ΠΑΟΚ έχει και τις δύο υπηκοότητες: έχει γεννηθεί στη Σουηδία από Δανούς γονείς!

Το Σάββατο (21.00) παίζουν στο Κίεβο και η Ουκρανία με τη Σλοβενία, οι οποίες είχαν βρεθεί αντιμέτωπες ξανά στα play off του Euro 2000, με τους Σλοβένους να παίρνουν την πρόκριση με νίκη 2-1 στην έδρα τους και ισοπαλία 1-1 εκτός. Το εντυπωσιακό είναι ότι η ρεβάνς εκείνης της μονομαχίας γίνεται την ίδια μέρα (16 Νοεμβρίου) που θα γίνει εφέτος ο επαναληπτικός αγώνας στη Σλοβενία!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή