Ηχηρό μήνυμα από το Γουέμπλεϊ

Ηχηρό μήνυμα από το Γουέμπλεϊ

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τρομοκρατική σκιά που έχει απλωθεί πάνω από την Ευρώπη τις τελευταίες ημέρες δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη και την ποδοσφαιρική επικαιρότητα. Η ματαίωση του χθεσινού φιλικού της Ολλανδίας με τη Γερμανία, στο Αννόβερο, δεν ήταν η μοναδική, αφού οι εκτεταμένες έρευνες στις Βρυξέλλες και ο φόβος για νέα επίθεση οδήγησαν τη βελγική αστυνομία στο αίτημα προς την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας για ματαίωση του φιλικού αγώνα του Βελγίου με την Ισπανία που ήταν προγραμματισμένος για χθες το βράδυ στη βελγική πρωτεύουσα.

Σε αντίθεση με τις Βρυξέλλες και το Αννόβερο, το Λονδίνο κατάφερε να περάσει το δικό του μήνυμα κατά τη διάρκεια της φιλικής αναμέτρησης της Αγγλίας με τη Γαλλία στο Γουέμπλεϊ. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, ο δούκας του Κέμπριτζ, Γουίλιαμ, ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, και 80.000 φίλαθλοι ακόμη στο τρικολόρ Γουέμπλεϊ ένωσαν τις φωνές τους, τραγούδησαν τη «Μασσαλιώτιδα», προσευχήθηκαν για το Παρίσι και έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα σε όλο τον κόσμο. Το γήπεδο ήταν γεμάτο με πανό. Πολλά ανέγραφαν «Pray for Paris» (Προσεύχομαι για το Παρίσι) και άλλα «Play for Paris» (Παίζω για το Παρίσι), με τους φιλάθλους να θέλουν να δώσουν ένα σύνθημα ότι το παιχνίδι δεν θα σταματήσει.

«Βλέποντας το Γουέμπλεϊ στα μπλε, άσπρα και κόκκινα, μου προκαλεί ανατριχίλα», τόνισε στο Reuters ένας Γάλλος φίλαθλος ονόματι Ερίκ Λαβό, ο οποίος στη συνέχεια πρόσθεσε και μια δόση χιούμορ, αναφέροντας ότι «είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που νιώθουμε ευπρόσδεκτοι στην Αγγλία». Για την… ιστορία οι Αγγλοι επιβλήθηκαν με 2-0.

Οσο κι αν ακούγεται παράδοξο, οι τελευταίες εξελίξεις άφησαν σε δεύτερη μοίρα τα μπαράζ του Euro 2016, μέσα από τα οποία κρίθηκαν οι δύο τελευταίες θέσεις για τη διοργάνωση της Γαλλίας, με τη Σουηδία και την Ουκρανία να συμπληρώνουν το παζλ των 24 ομάδων. Οι Σουηδοί είχαν ισχνό προβάδισμα κόντρα στη Δανία μετά το 2-1 του πρώτου αγώνα και στην Κοπεγχάγη κατάφεραν να «κλειδώσουν» την πρόκριση (2-2) η οποία είχε… ονοματεπώνυμο. Ποιου άλλου: του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν, με δύο προσωπικά το γκολ στο 19΄ (πλασέ μέσα από την περιοχή) και στο 76΄ (απευθείας εκτέλεση φάουλ), έστειλε τη Σουηδία στα τελικά του Euro. Οι Δανοί ισοφάρισαν με τους Πόουλσεν (81΄) και Βέστεργκαρντ (91΄).

Πιο δύσκολες στιγμές πέρασαν οι Ουκρανοί στο Μάριμπορ, όπου έπρεπε να υπερασπιστούν το 2-0 του πρώτου αγώνα κόντρα στη Σλοβενία. Βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ (11΄ Σέζαρ) αλλά άντεξαν μέχρι τέλους και πανηγύρισαν την πρόκριση, ισοφαρίζοντας σε 1-1 στις καθυστερήσεις με τον Γιαρμολένκο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή