Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας στα γήπεδα

Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας στα γήπεδα

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντί να εστιάζει στην ποδοσφαιρική έκσταση των ντέρμπι που έρχονται το Σαββατοκύριακο στην Ευρώπη, όπως τα Ρεάλ – Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους – Μίλαν και Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ, ο φίλαθλος κόσμος της Γηραιάς Ηπείρου μουδιασμένος σκέφτεται πώς θα συνέλθει ο κόσμος του ποδοσφαίρου από το σοκ των επιθέσεων στο Παρίσι πριν από μια εβδομάδα και κυρίως πώς θα αποτραπεί ενδεχόμενη τραγωδία από τυχόν επίθεση σε ποδοσφαιρικό γήπεδο. Γι’ αυτό και το επίπεδο ασφαλείας, στα γαλλικά γήπεδα τουλάχιστον, θα θυμίζει αεροδρόμιο.

«Τίθεται θέμα ασφαλείας στα γήπεδα, καθώς φαίνεται ότι δεν έχει τελειώσει η ιστορία, ειδικά στη Γαλλία» δήλωσε ο Γάλλος τεχνικός της Αρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ. «Ενας τρόπος όμως να ξεπεράσουμε τον φόβο είναι να συνεχίσουμε τη ζωή μας» πρόσθεσε.

Οχι μόνο τα γήπεδα αλλά κι ολόκληρες οι πόλεις θα βρίσκονται σε συναγερμό όπου διεξάγονται αγώνες, εντός κι εκτός Γαλλίας. «Επρόκειτο για μια επίθεση στον τρόπο ζωής μας. Ο φόβος αφορά όλους μας, όχι μόνο όσοι από εμάς πρέπει να επιστρέψουμε στο Παρίσι» είπε ο τερματοφύλακας της Παρί Σεν Ζερμέν και της εθνικής Ιταλίας, Σαλβατόρε Σιρίγκου, που την περασμένη Παρασκευή έχασε δύο φίλους του.

Ετσι οι έλεγχοι θα είναι αυστηρότατοι για τους φιλάθλους που θα παρακολουθήσουν τους αγώνες αυτού του τριημέρου στην Ευρώπη, ιδιαίτερα στα μεγάλα πρωταθλήματα αλλά και στο Βέλγιο. Οι αρχές θα ζητήσουν από τους φιλάθλους να συνεργαστούν περισσότερο από ό,τι συνήθως ώστε να αποτραπεί κάθε κίνδυνος πρώτα για τους ιδίους. Η δε παρουσία των δυνάμεων ασφαλείας θα είναι πολύ μεγαλύτερη, τουλάχιστον σε Γαλλία και Γερμανία, πράγμα που αυτή τη φορά θα πρέπει να ευχαριστήσει ακόμη και τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς.

Ετσι στο «κλάσικο» του Μπερναμπέου οι αστυνομικοί και οι υπάλληλοι ασφαλείας θα είναι διπλάσιοι σε αριθμό σε σχέση με άλλες φορές, επαναφέροντας την ασφάλεια στα επίπεδα της εποχής των απειλών από τους Βάσκους αυτονομιστές.

Στο Παρίσι δεν διεξάγεται αγώνας (προς ανακούφιση των αστυνομικών αρχών), αφού η Παρί παίζει εκτός έδρας. Μόνο στα περίχωρά του θα αγωνιστούν η Κρετέιγ με τη Νανσί για τη δεύτερη κατηγορία. Γενικά επιβλήθηκε απαγόρευση στις μετακινήσεις οπαδών γι’ αυτό το τριήμερο στη Γαλλία, ενώ θα υπάρχουν ακόμη και ανιχνευτές μετάλλων στις εισόδους των γηπέδων, καθώς και σχολαστική σωματική έρευνα.

Η αγγλική αστυνομία πονοκεφαλιάζει με τους χιλιάδες φίλους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που θα ταξιδέψουν στο Γουότφορντ, ενώ η Τσέλσι ζήτησε από τους φίλους της να μη φέρουν μαζί τους τσάντες στο ματς με τη Νόριτς. Στη Γερμανία η Μπάγερν ζήτησε από τους οπαδούς να προσέλθουν πολύ νωρίτερα στο γήπεδο και οι αρχές κάλεσαν τους φιλάθλους να μη χρησιμοποιήσουν πουθενά κροτίδες προς αποφυγή πρόκλησης πανικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή