Μετά την ήττα με την Μπάγερν, ο τελικός με την Αρσεναλ για τον Ολυμπιακό

Μετά την ήττα με την Μπάγερν, ο τελικός με την Αρσεναλ για τον Ολυμπιακό

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Καραϊσκάκη στις 9 Δεκεμβρίου, κόντρα στην Αρσεναλ, ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει την πρόκρισή του στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού η χθεσινή βραδιά δεν εξελίχθηκε με ευχάριστο τρόπο για τους «ερυθρολεύκους». Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα ηττήθηκε με το βαρύ 4-0 από την Μπάγερν στο Μόναχο και την ίδια ώρα η Αρσεναλ επικρατούσε με 3-0 (29΄ Οζίλ, 33΄, 69΄ Σάντσες) της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο Λονδίνο. Πλέον, ο Ολυμπιακός στον «τελικό» με τους Λονδρέζους στο Φάληρο προκρίνεται με τρία αποτελέσματα, αφού εκτός από τη νίκη και την ισοπαλία, μπορεί να αρκεστεί και στην ήττα με διαφορά ενός γκολ.

Το χθεσινό παιχνίδι στο Μόναχο ήταν μονόλογος, καθώς η Μπάγερν παρά τις αρκετές απουσίες της κατέδειξε πως είναι μια ασταμάτητη ποδοσφαιρική μηχανή. Μόλις στο 20΄ η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν μπροστά στο σκορ με 3-0 (8΄ Κόστα, 16΄ Λεβαντόφσκι, 20΄ Μίλερ) με τους οιωνούς να προμηνύονται εξαιρετικά άσχημοι για τον Ολυμπιακό, που έμοιαζε… ζαλισμένος από το εκρηκτικό ξεκίνημα των γηπεδούχων και επηρεασμένος από την αγωνιστική αποχή του. Ο Λεβαντόφσκι, μάλιστα, στο 24΄ αστόχησε σε τετ α τετ και έχασε μοναδική ευκαιρία για ένα τέταρτο γκολ πριν από τη συμπλήρωση του πρώτου 25λέπτου.

Το σκορ δεν ξέφυγε άλλο πριν από τη λήξη του ημιχρόνου και η κόκκινη κάρτα στον Μπαντστούμπερ στο 53΄ (φάουλ στον Ιντέγε) αποτέλεσε ένα μικρό θετικό σημάδι για τους «ερυθρολεύκους» που είχαν ένα καλό σουτ με τον Ιντέγε στο 60΄. Παρά την αριθμητική ανισορροπία, όμως, οι «Πειραιώτες» δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Νόιερ, σε αντίθεση με τους Βαυαρούς οι οποίοι σημείωσαν και τέταρτο γκολ με τον Κομάν στο 70΄. Είχαν και την ευκαιρία για ένα πέμπτο τέρμα στις καθυστερήσεις, με τον Μίλερ να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι.

Η βαθμολογία: Μπάγερν 12, Ολυμπιακός 9, Αρσεναλ 6, Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3. Η επόμενη αγωνιστική (9/12): Ολυμπιακός – Αρσεναλ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Μπάγερν.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Ραφίνια, Μπαντστούμπερ, Μπόατενγκ, Λαμ, Βιδάλ, Κομάν, Κόστα (72΄ Μαρτίνεθ), Ρόμπεν (33΄ Κίμιχ), Μίλερ, Λεβαντόφσκι (56΄ Μπενατιά).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ντα Κόστα, Ομάρ (78΄ Σαλίνο), Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (67΄ Φορτούνης), Καμπιάσο, Πάρντο (67΄ Ερνάνι), Σεμπά, Ιντέγε.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα: 5ος όμιλος: ΜΠΑΤΕ – Μπάγερ Λεβερκούζεν 1-1, Μπαρτσελόνα – Ρόμα 6-1. 7ος: Πόρτο – Ντιναμό Κιέβου 0-2, Μακάμπι Τελ Αβίβ – Τσέλσι 04, 8ος: Ζενίτ – Βαλένθια 2-0, Λιόν – Γάνδη 1-2. Σήμερα: 1ος: Μάλμε – Παρί, Σαχτάρ – Ρεάλ Μαδρίτης. 2ος: ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Βόλφσμπουργκ, Μάν. Γιουνάιτεντ – Αϊντχόφεν. 3ος: Αστάνα – Μπενφίκα, Ατλέτικο – Γκαλατάσαραϊ. 4ος: Γκλάντμπαχ – Σεβίλλη, Γιουβέντους – Μαν. Σίτι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή