Ενσταση και αναμονή ο Παναθηναϊκός

Ενσταση και αναμονή ο Παναθηναϊκός

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πράξη την προαναγγελία κατάθεσης ένστασης κατά του κύρους του φύλλου αγώνα του ντέρμπι που δεν ξεκίνησε ποτέ έκανε ο Παναθηναϊκός, ζητώντας να γίνει το παιχνίδι σε χρονικό ορίζοντα 15 ημερών, όπως ορίζουν οι κανονισμοί. Οι «πράσινοι» υποστηρίζουν ότι πουθενά ο σχετικός κανονισμός δεν προβλέπει τη μη διεξαγωγή αγώνα με απόφαση του διαιτητή λόγω μετρημένων φωτοβολίδων που έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο πολύ πριν από την έναρξη, παρά μόνο τη διακοπή του εάν συμβεί περιστατικό ρίψης φωτοβολίδας ευθείας βολής κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Η ένσταση θα συνεκδικασθεί μαζί με την απολογία του Παναθηναϊκού μεθαύριο Παρασκευή και θα κρίνει την τύχη του αγώνα.

Με αφορμή την κατάθεση της ένστασης δεν έλειψαν δηκτικά σχόλια κατά του Ολυμπιακού από κύκλους της ΠΑΕ, λόγω της «λυσσαλέας συμπεριφοράς των παραγόντων του να πάρουν το ματς στα χαρτιά», όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά:

«Το θέμα έχει να κάνει με την εφαρμογή των κανονισμών της ΕΠΟ απ’ όπου δεν προκύπτει να συντρέχει λόγος αναβολής του αγώνα για τις δύο φωτοβολίδες που πετάχτηκαν μιάμιση ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα. Μόνο ένας είχε κέρδος εάν δεν γινόταν το παιχνίδι, για να κρατήσει δυνάμεις, και αυτός είναι ο Ολυμπιακός. Δεν είναι τυχαία η λυσσαλέα προσπάθεια των παραγόντων του από το πρώτο λεπτό που ρίφθηκαν οι φωτοβολίδες να μη διεξαχθεί ο αγώνας. Με την ίδια μανία προσπαθούν τις τελευταίες μέρες να δημιουργήσουν κλίμα για να πάρουν το ματς στα χαρτιά. Συνηθισμένοι είναι άλλωστε…».

Τα απόνερα των όσων συνέβησαν το Σάββατο στη Λεωφόρο θα δημιουργούν για καιρό ακόμη αναταράξεις σε όλα τα επίπεδα, όπως φάνηκε και χθες με την εμφάνιση περίπου 70-80 οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού έξω από τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Ζήτησαν να δεχθεί ο κ. Κοντονής αντιπροσωπεία τους, αλλά εισέπραξαν αρνητική απάντηση, λόγω της απουσίας του υφυπουργού στο εξωτερικό. Οι οργανωμένοι οπαδοί φώναξαν κάποια συνθήματα και εν συνεχεία αποχώρησαν χωρίς να δημιουργήσουν προβλήματα.

Νωρίτερα, η Θύρα 13 είχε εκδώσει μακροσκελή ανακοίνωση με την οποία αναγνώρισε το μέρος της ευθύνης που της αναλογεί για τη ρίψη των φωτοβολίδων, αλλά έριξε το μεγαλύτερο βάρος στη στάση της αστυνομίας από την ώρα που οι φίλαθλοι, οργανωμένοι και μη, άρχισαν να προσέρχονται στο γήπεδο. Εκανε, επίσης, αναφορά στην ανομία που έχει ως αποτέλεσμα τη μόνιμη εύνοια του Ολυμπιακού σε όλα τα επίπεδα και την ατιμωρησία του, ενώ ζήτησε τη διεξαγωγή του αγώνα.

• Εντονη ήταν και χθες η απογοήτευση των παικτών για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι, παρά την προσπάθεια του Αντρέα Στραματσόνι να τους κρατήσει «ζεστούς», ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος. Και ο ίδιος ο Ιταλός τεχνικός, άλλωστε, ήταν φανερά στεναχωρημένος από την απόφαση του διαιτητή Παπά που δεν του επέτρεψε να κάνει ντεμπούτο σε ένα τόσο σπουδαίο παιχνίδι. Ο Τελάντερ και ο Βέμερ έκαναν ξανά θεραπεία και ατομικό. Θα μείνουν και οι δύο εκτός πλάνων για τον αγώνα με τον Ηρακλή.

• Δεν ζήτησε ο Παναθηναϊκός εισιτήρια για τον αγώνα του Σαββάτου με τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή