«Ντέρμπι» στη δικαστική αίθουσα

«Ντέρμπι» στη δικαστική αίθουσα

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις δικαστικές αίθουσες παίζεται σήμερα η τύχη του αγώνα Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού, με τους «πράσινους» να περιμένουν και την τιμωρία τους για τα επεισόδια στη Λεωφόρο. Οι δύο υποθέσεις θα συνεκδικασθούν. Με ένστασή του, ο Παναθηναϊκός ζητεί να κριθεί υπεύθυνος ο διαιτητής Παππάς για τη μη τέλεση του αγώνα και τη διεξαγωγή του εντός διαστήματος 15 ημερών. Αν κριθεί ότι υπήρχε υπαιτιότητα των γηπεδούχων, το ντέρμπι θα το κερδίσει ο Ολυμπιακός στα χαρτιά με 3-0 και θα αποσπαστεί 11 βαθμούς ή ακόμα περισσότερους αν επιβληθεί και ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών.

Η πιθανότητα αυτή λογικά αποκλείεται, διότι ο αθλητικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου άσκησε δίωξη με βάση το άρθρο 15 παρ. 6 του Πειθαρχικού Κώδικα μόνο για τα εδάφια α, β και γ που αφορούν εκτεταμένα επεισόδια στον γενικότερο χώρο του γηπέδου και στις εξέδρες, χωρίς το εδάφιο δ που αναφέρεται σε εκτεταμένα επεισόδια εντός αγωνιστικού χώρου, όπου προβλέπεται ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών. Θεωρεί ότι όσα συνέβησαν πριν από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης δεν ήταν εκτεταμένα επεισόδια και όσα έγιναν μετά την ανακοίνωση μη διεξαγωγής δεν μπορούν να περιληφθούν στον ορισμό που περιγράφει ο κανονισμός, αφού δεν έγιναν ούτε πριν ούτε κατά τη διάρκεια ούτε μετά την τέλεση αγώνα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ακόμα κι αν κριθεί ότι το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με υπαιτιότητα του Παναθηναϊκού, ο ΚΑΠ δεν προβλέπει ποινή αφαίρεσης βαθμών, παρά μόνο εάν ο αγώνας ξεκινήσει και διακοπεί, οπότε επιβάλλεται ποινή -3 β. από το τρέχον πρωτάθλημα και άλλων -2 β. από το επόμενο. Υπάρχει θέμα ερμηνείας των κανονισμών και είναι ευθύνη του δικαστή να αποφασίσει σχετικά. Ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει επίσης με πρόστιμο έως 150 χιλ. ευρώ και τιμωρία της έδρας του έως δύο αγωνιστικές. Πρόσθετες ποινές μπορεί να επιβάλει και ο υφυπουργός Αθλητισμού, όπως πρόστιμο μέχρι ένα εκατ. ευρώ και κλείσιμο κάποιων θυρών του γηπέδου.

Το κατηγορητήριο προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις του Ολυμπιακού, κύκλοι του οποίου έκαναν λόγο για «σκανδαλώδεις χειρισμούς από πλευράς του Σιμιτζόγλου και μη εναρμονισμό του κατηγορητηρίου με τις εκθέσεις του διαιτητή, του παρατηρητή και της Αστυνομίας». Ο Παναθηναϊκός απάντησε σε ανάλογο ύφος: «Ε όχι και να μιλάει ο Ολυμπιακός για ελλείψεις σε εκθέσεις. Η λίστα με διαιτητές και παρατηρητές αγώνων του Ολυμπιακού που έπαθαν αμνησία δεν έχει τελειωμό. Το επόμενο στάδιο είναι να μας δικάσει επιτροπή παραγόντων της ομάδας του Πειραιά».

• Στο Κορωπί πήγε χθες ο Γιάννης Αλαφούζος και ζήτησε από τους παίκτες να μη χάσουν τη συγκέντρωσή τους μετά τα όσα έγιναν στο ντέρμπι. Τους είπε, μάλιστα, ότι θεωρεί ότι το ντέρμπι το κέρδισαν και γι’ αυτό θα εισπράξουν το έξτρα πριμ για τρεις συνεχόμενες νίκες εάν κερδίσουν αύριο τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο, όπου θα κάνουν ντεμπούτο οι Στραματσόνι και Εσιέν. Απόντες θα είναι οι Πέτριτς, Τελάντερ και Βέμερ.

• Με επιτυχία πέρασε ο Παναθηναϊκός το monitoring της ΟΥΕΦΑ για το διάστημα 30/6 έως 30/9, όντας συνεπής στην τήρηση των διακανονισμών για την εξόφληση των χρεών του.

• Δεν ζήτησαν εισιτήρια οι «πράσινοι» για τον αγώνα Κυπέλλου με την Παναχαϊκή στην Πάτρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή