Πίσω από τις κάμερες

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπάρχει και δεδικασμένο

Ο αγώνας Πανιωνίου – Ολυμπιακού τον Ιανουάριο του 2005 δεν τελέστηκε με απόφαση του διαιτητή Ηρακλή Τσίκινη, με υπαιτιότητα των δύο ομάδων, λόγω επεισοδίων που έγιναν μεταξύ οπαδών τους εντός του αγωνιστικού χώρου κι επειδή κρίθηκε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επαρκούσαν. Ομως, παρότι σε πρώτο βαθμό οι ομάδες τιμωρήθηκαν με αφαίρεση βαθμών, ποινή τέλεσης αγώνων χωρίς θεατές και πρόστιμο, σε δεύτερο βαθμό, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αποφάσισε την τέλεση του αγώνα και επέστρεψε στις δύο ομάδες τους αφαιρεθέντες βαθμούς. Με άλλα λόγια, σ’ εκείνη την περίπτωση, το δικαστικό όργανο της ΕΠΟ αμφισβήτησε το φύλλο αγώνα του διαιτητή ως προς την υπαιτιότητα των δύο ομάδων ως εχόντων την αντικειμενική ευθύνη για τη συμπεριφορά των οπαδών τους και έκρινε πως οι δύο ομάδες δεν έχουν υπαιτιότητα για τη μη τέλεση του αγώνα. Επομένως, ένας αγώνας μπορεί να μην τελεστεί λόγω επεισοδίων προ της έναρξής του χωρίς υπαιτιότητα κάποιας ομάδας. Θα έχει ενδιαφέρον, επομένως, να δούμε αν το «δεδικασμένο» του 2005 βρει εφαρμογή στην υπόθεση της μη τέλεσης του αγώνα Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού, όταν η απόφαση καταστεί αμετάκλητη.

Θ. Μ.

Η… μετάφραση του Σαββίδη

Με μεγάλη χαρά, αλλά συγκρατημένη αισιοδοξία, άκουσαν οι άνθρωποι του μπασκετικού ΠΑΟΚ τον Ιβάν Σαββίδη να τους δηλώνει με μεγάλη άνεση να πάρουν παίκτες για να ενισχύσουν την ομάδα άμεσα. Μεγάλη χαρά γιατί ο ιδιοκτήτης του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ παραμένει δίπλα και στο μπάσκετ και με τέτοιες δηλώσεις ουσιαστικά ανοίγει δρόμους και πιο σοβαρή εμπλοκή του στην ΚΑΕ. Συγκρατημένη αισιοδοξία, γιατί ουδείς γνωρίζει ακόμη πώς μεταφράζεται ακριβώς αυτό που είπε ο Σαββίδης μετά τον ευρωπαϊκό αγώνα του ΠΑΟΚ με τη Ζενίτ, δηλαδή πόσα χρήματα μπορεί να έχει στη διάθεσή της η διοίκηση για ενίσχυση εντός της χρονιάς και πότε μπορεί να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία.

Γ. Σ.

Πίσω στο ’60

Αστραψε και βρόντηξε ο γ.γ. του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής, σε συνέντευξη Τύπου. «Αντί η Πολιτεία να τρέχει για φωτογραφίσεις, να κάτσει και να δει τι θα γίνει με τον αθλητισμό», τόνισε. Παλαιός αθλητής και ο ίδιος, γνωρίζει καλύτερα από τον κάθε έναν ότι αθλητισμός χωρίς εγκαταστάσεις δεν υπάρχει. Τα περισσότερα στάδιά μας στην πρώτη βροχή μετατρέπονται σε… κολυμβητήρια. «Ακόμα και τη δεκαετία του ’60, που ήμουν εγώ αθλητής, είχαμε καλύτερες εγκαταστάσεις», υπογράμμισε.

Σπυρ. Σπαν.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT