Πίσω από τις κάμερες

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ποσοστά στους συνδέσμους

Δικαστική απόφαση, που δικαιώνει τον Σύνδεσμο Διαιτητών Ποδοσφαίρου Βοιωτίας που προσέφυγε κατά της τοπικής Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων, εξέδωσε το Πρωτοδικείο Λιβαδειάς. Αφορά την απόδοση ποσοστών που οι διαιτητές και παρατηρητές αποδίδουν σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΠΟ στην Ενωση. Με την προσφυγή ο σύνδεσμος υποστήριξε ότι κακώς οι διαιτητές καταθέτουν στην ΕΠΣ τα προβλεπόμενα ποσοστά από τα χρήματα που εισπράττουν για διαιτησίες και μετακινήσεις την περίοδο 2009-10 και ότι θα έπρεπε το ποσό (υπολογίζεται ότι είναι γύρω στις 20.000 ευρώ) να αποδίδεται στον δύνδεσμο, κάτι που το δικαστήριο με την απόφασή του αποδέχθηκε. Οπως υποστηρίζουν οι προσφεύγοντες στη Δικαιοσύνη, η απόφαση προσβάλλει ευθέως το περιβόητο «αυτοδιοίκητο» της ΕΠΟ αφού θεωρεί ότι κακώς οι διαιτητές υπάγονται στις ενώσεις και όχι στους συνδέσμους διαιτητών. Παρόμοιες αποφάσεις υπέρ των τοπικών συνδέσμων έχουν εκδοθεί στην Ημαθία, στα Τρίκαλα και στον Εβρο. Υπενθυμίζεται ότι πρόεδρος της ΕΠΣ Βοιωτίας είναι ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ και στενός συνεργάτης του προέδρου Γ. Γκιρτζίκη, Ευ. Τοπολιάτης.

Θ. Μ.

Μοιρασμένες πιθανότητες

Η πιθανή μεταγραφή του Μπουμάλ από τον Πανιώνιο θα κριθεί τις επόμενες δέκα ημέρες. Οι πιθανότητες ανανέωσης του συμβολαίου του με τους «κυανέρυθρους» είναι μοιρασμένες. Οι προσφορές που έχουν κατατεθεί στον εκπρόσωπό του (ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι φίλαθλος του Πανιωνίου) για τον Καμερουνέζο, που έχει «βγάλει μάτια» στον Πανιώνιο, είναι φτωχές. Ωστόσο, σε τέτοιου είδους θέματα δεν «χωράνε» αισθήματα. «Κασέρι» τα χρήματα, όπως λέει και ο ίδιος…

Γ. Β.

Δεν είναι πλέον είδηση

Θετικός σε απαγορευμένες ουσίες βρέθηκε ο χρυσός Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών Κιμ Ουν Γκουκ, ύστερα από έλεγχο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Χιούστον. Ο αρσιβαρίστας από τη Β. Κορέα είχε έρθει δεύτερος, ενώ τρίτος ήταν ο Βαλεντίν Χριστόφ (Αζερμπαϊτζάν), ο οποίος είναι ύποπτος για χρήση νανδρολόνης. Σε κάποια αθλήματα τα θετικά δείγματα είναι τόσο σύνηθες φαινόμενο, που σε λίγο ένα κρούσμα ντόπινγκ δεν θα αποτελεί είδηση.

Σπυρ. Σπαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή