Η δικαιοσύνη των Τακτικών

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ικανοποίησή του για τη στελέχωση των δικαστικών οργάνων της ΕΠΟ με τακτικούς δικαστές και εισαγγελείς, απότοκο του νόμου που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο, εξέφρασε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Στ. Κοντονής, με αφορμή την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ, που απήλλαξε την ΑΕΚ από την κατηγορία της δυσφήμησης του αθλήματος, λόγω ανακοίνωσης που εξέδωσε τον περασμένο Αύγουστο, ασκώντας κριτική στην ΕΠΟ για την εικόνα του ποδοσφαίρου και τα φαινόμενα διαφθοράς.

«Η συγκεκριμένη απόφαση θα πρέπει να προκαλέσει θαυμασμό. Είναι μια απόφαση-σταθμός, που δείχνει ότι τα πράγματα σταδιακά θα εξομαλυνθούν στο ποδόσφαιρο. Αυτό έγινε γιατί τα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου συγκροτούνται από τακτικούς δικαστές και λειτουργούν βάσει του νόμου και του κανονισμού. Θεωρώ ότι ακόμα και οι πιο δύσπιστοι που αμφισβητούσαν την απόφασή μας να τοποθετηθούν τακτικοί δικαστές, αντιλαμβάνονται πλέον πόσο μεγάλη σημασία έχει αυτή η τοποθέτηση τακτικών δικαστών. Πλέον αρχίζει να επέρχεται η εξυγίανση και σταδιακά δεν θα υπάρχουν φωνές διαμαρτυρίας…» υποστήριξε ο κ. Κοντονής στον Arena fm.

«Η ΑΕΚ είχε δικαιολογημένο ενδιαφέρον να εκφράσει την αξιολογική της κρίση για τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος και τα πρόσωπα που ελέγχουν τη διεξαγωγή του. Το δικαίωμα αυτό συνιστά ενάσκηση της ελευθερίας του λόγου και έχει νομικό έρεισμα στο άρθρο 11 του Συντάγματος» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην απόφαση της Επιτροπής, που θεωρείται ότι βάζει τέλος στη «βιομηχανία προστίμων» που λειτουργούσε στην ΕΠΟ, απέναντι σε όποιον εξέφραζε δημόσια γνώμη, που δεν ήταν αρεστή στην ηγεσία της.

• Οσον αφορά τη ΔΕΑΒ, που προχθές ασχολήθηκε με τα επεισόδια που έγιναν στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης» με αφορμή την τέλεση του αγώνα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, που δεν έγινε με απόφαση του διαιτητή Παππά, η πρόταση του προέδρου της, Ν. Δαμασκόπουλου, κάνει λόγο για εφαρμογή του αρ. 1 παρ. 1, 2, 3 του νόμου 4326/2015, που σημαίνει επιβολή προστίμου στον Παναθηναϊκό, καθώς και κλείσιμο των θυρών 13 και 14 του γηπέδου «τουλάχιστον έως τη λήξη της περιόδου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή