ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Για «σχέδιο εξόντωσης» μιλά ο Παναθηναϊκός

pao1

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε την έφεση του Παναθηναϊκού κατά της απόφασης του Πειθαρχικού Οργάνου της Σούπερ Λίγκας, σχετικά με τα όσα συνέβησαν στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης» με αφορμή τον αγώνα με τον Ολυμπιακό για την 11η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, που δεν τελέστηκε κατόπιν απόφασης του διαιτητή Ανδρέα Παππά.

Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση που παραμένει ως έχει, ο συγκεκριμένος αγώνας «δεν τελέσθηκε από υπαιτιότητα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός» και κατά συνέπεια, θεωρείται ότι ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με τέρματα 0-3 από τον Ολυμπιακό. Επίσης, η απόφαση καθορίζει σε βάρος του Παναθηναϊκού «συνολική χρηματική ποινή, ποσού 190.000,00 ευρώ, συνολική ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές τεσσάρων αγωνιστικών ημερών και ποινή αφαιρέσεως τριών βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου».

Σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΠΟ, ο Παναθηναϊκός μπορεί να προσφύγει κατά της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, που από φέτος λειτουργεί ως τρίτος βαθμός της «ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης», τουλάχιστον για το ύψος του προστίμου και τον αριθμό των αγωνιστικών ημερών διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές. Οπως είναι διατυπωμένο το συγκεκριμένο άρθρο δεν προβλέπεται δικαίωμα προσφυγής σχετικά με την αφαίρεση βαθμών, αφού δεν είναι άνω των τριών, ενώ δεν προβλέπεται ρητά προσφυγή κατά απόφασης περί μη τέλεσης αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός τοποθετήθηκε με ανακοίνωση που εξέδωσε και στην οποία αναφέρει τα εξής: «Η πρωτοφανής σε σκληρότητα απόφαση τιμωρίας του Παναθηναϊκού για τα όσα συνέβησαν στο μη διεξαχθέν παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, φανερώνει ότι είναι σε πλήρη εξέλιξη ένα σχέδιο εξόντωσης του Συλλόγου μας και εν τέλει σε πλήρη εναρμόνιση με τους στόχους της γνωστής εγκληματικής οργάνωσης που ελέγχει απολύτως τον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δυστυχώς, φαίνεται ότι και η Πολιτεία διά του αρμοδίου υφυπουργού Αθλητισμού αδρανεί, αν δεν συμβάλει, προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Παναθηναϊκός εμφανίζεται ως θύτης κατ’ εντολή των εκτελεστών του ελληνικού ποδοσφαίρου. Καλούμε τον φίλαθλο κόσμο του Παναθηναϊκού να βρίσκεται σε εγρήγορση. Επίσης, καλούμε όλους τους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους που επιθυμούν την εξυγίανση και την ισονομία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, να συστρατευθούν. Θα συνεχίσουμε με επιμονή τον αγώνα για την κάθαρση παρά τις όποιες αντιξοότητες. Ολοι να θυμούνται ότι μετά την ύβριν, έρχεται η νέμεσις».