Αγγλικό ματς στη Λεωφόρο με έξι γκολ

Αγγλικό ματς στη Λεωφόρο με έξι γκολ

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τιμωρία των φιλάθλων και όχι του Παναθηναϊκού εξελίχθηκε η χορταστική σε γκολ και θέαμα νίκη των «πρασίνων» με 4-2 επί του Παναιτωλικού στην άδεια Λεωφόρο. Ηταν ίσως το καλύτερο ματς του πρωταθλήματος από πλευράς ρυθμού, με έξι γκολ, ανατροπές, πλούσιες φάσεις, εναλλαγή συναισθημάτων και αγωνία μέχρι το τέλος, με χαρακτηριστικό ότι, ελάχιστα πριν «σφραγίσει» το τελικό 4-2 ο Αμπέντ στις καθυστερήσεις, ο Στιλ έσωσε το 3-3 σε τετ α τετ του Βασιλείου!

Από τους βασικούς «υπεύθυνους» γι’ αυτό το χορταστικό παιχνίδι ήταν ο διαιτητής Τζήλος από τη Λάρισα, όχι τόσο επειδή «έκοψε το καρπούζι στη μέση», όσο επειδή το άφησε να εξελιχθεί χωρίς να το διακόπτει με την παραμικρή επαφή. Ηταν μια «αγγλική» διαιτησία, γι’ αυτό και το ματς είχε έναν φρενήρη ρυθμό από το 1’ έως το 94’, θυμίζοντας περισσότερο… Πρέμιερ αντί για Σούπερ Λιγκ.

Ο Παναιτωλικός έβαλε τα δύσκολα στον Παναθηναϊκό μόλις στο 2’, όταν ο δαιμόνιος Βιγιαφάνες πέρασε τρεις αντιπάλους κάνοντας το 0-1. Το ίδιο άμεση και όμορφη ήταν η απάντηση του Παναθηναϊκού με τον Αμπέντ στο 6’, για να προηγηθούν οι «πράσινοι» με τον Πέτριτς στο 11’, έπειτα από ασίστ του (πολύ καλού χθες) Κλωναρίδη. Μόλις συμπληρώθηκε το 15λεπτο, ο Κάπελ «σέρβιρε» το 2-2 στον Μαρκόβσκι, σφραγίζοντας με τον καλύτερο τρόπο αυτό το τόσο εντυπωσιακό ξεκίνημα.

Τα απανωτά γκολ ανάγκασαν τους δύο προπονητές να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στην αμυντική λειτουργία των ομάδων τους, με τον Ματζουράκη να αλλάζει τη διάταξη των 3 στόπερ βγάζοντας τον Παπάζογλου πιο μπροστά και τον Στραματσιόνι να δίνει μεγαλύτερες βοήθειες στον Εσιέν, ο οποίος ήταν καλός παραγωγικά αλλά ευάλωτος ανασταλτικά. Οι διορθωτικές κινήσεις έκλεισαν τους πολλούς χώρους, δεν φρέναραν όμως τον ρυθμό, που έμεινε «αγγλικός» έως το τέλος. Το 3-2 ήλθε με δεύτερο προσωπικό γκολ του Πέτριτς στο 51’ και μέχρι να «κλειδώσει» ο Παναθηναϊκός τη νίκη του με το (επίσης δεύτερο προσωπικό) γκολ του Αμπέντ στο 93’, οι δύο ομάδες έχασαν πολλές ευκαιρίες, άλλες λόγω αστοχίας και άλλες λόγω των εξαιρετικών επεμβάσεων του Στιλ και του Κυριακίδη.

«Αγκάθι» για τον Παναθηναϊκό η κακή αμυντική λειτουργία του, κυρίως λόγω της κακής συνεργασίας των Ταυλαρίδη, Τελάντερ και την ανασταλτική αδυναμία του Εσιέν, γι’ αυτό και η «γκρίνια» του Στραματσιόνι στο τέλος. Μεγάλο κέρδος του ο Αμπέντ, ίσως στο πιο ώριμο παιχνίδι της καριέρας του.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Τελάντερ, Ταυλαρίδης, Βέμερ, Νάνο, Εσιέν, Αμπέντ, Πράνιτς, Πέτριτς (76’ Λαγός), Καρέλης (83’ Μπεργκ), Κλωναρίδης (63’ Καλτσάς).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Κέβιν (87’ Καμαρά), Κούσας, Βιγιαφάνες (79’ Βασιλείου), Κάπελ, Παπάζογλου, Μάκος, Μαρκόβσκι, Πάουλο, Μύγας (81’ Κουτρομάνος), Ουάρντα.

• Συνεδριάζει σήμερα η ΔΕΑΒ για να αποφασίσει αν θα εισηγηθεί στον υφυπουργό Αθλητισμού επιβολή πρόσθετων ποινών (πρόστιμο, κλείσιμο των θυρών 13-14) στον Παναθηναϊκό για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που δεν έγινε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή