Τέλος ο Μπενίτεθ από Ρεάλ, το «στέμμα» στον Ζιντάν

Τέλος ο Μπενίτεθ από Ρεάλ, το «στέμμα» στον Ζιντάν

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε χθες το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να δείχνει την πόρτα της εξόδου στον Ράφα Μπενίτεθ έξι μόλις μήνες μετά την πρόσληψη του Ισπανού προπονητή στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Δυνητικά όμως η χθεσινή ημέρα αποτελεί ιστορική συγκυρία με την ανάληψη (σε προσωρινή βάση;) της τεχνικής ηγεσίας των «μερένχες» από τον μεγάλο Ζινεντίν Ζιντάν, όπως επιβεβαίωσε χθες ο πρόεδρος της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ.

Το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου αποφάσισε χθες το απόγευμα την αποπομπή του κ. Μπενίτεθ μετά το νέο αποτυχημένο αποτέλεσμα με έναν από τους μεγάλους συλλόγους της χώρας, το 2-2 με τη Βαλένθια εκτός έδρας, και τη Ρεάλ στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Ετσι ο κ. Ζιντάν, μέχρι χθες προπονητής της δεύτερης ομάδας του συλλόγου, καθίσταται ο 11ος προπονητής στη 12ετή έως τώρα θητεία του κ. Πέρεθ στην ηγεσία της «βασίλισσας». «Τώρα είμαι ακόμη πιο συγκινημένος και από όταν υπέγραψα ως παίκτης», δήλωσε ο Γαλλοαλγερινός, που τελείωσε την καριέρα του στη Ρεάλ το 2006.

«Εχει απόλυτη συνείδηση του πόσο σκληρή είναι αυτή η δουλειά», είπε για τον νέο προπονητή ο κ. Πέρεθ, προσθέτοντας: «Ο Ζιντάν δεν γνωρίζει τη λέξη αδύνατον!».

Ισπανικός ραδιοσταθμός μετέδωσε χθες ότι ο κ. Ζιντάν έκανε ήδη κρούση στον Ικερ Κασίγιας για να επιστρέψει στο Μπερναμπέου από την Πόρτο, αλλά ο «άγιος Ικερ» την απέρριψε απαντώντας ότι αυτός ο κύκλος έχει κλείσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή