ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σε απολογία κλήθηκε ο Ολυμπιακός

se-apologia-klithike-o-olympiakos-2119067

Με ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς φιλάθλους από δύο έως τέσσερις αγωνιστικές και πρόστιμο έως 140.000 ευρώ κινδυνεύει ο Ολυμπιακός, που κλήθηκε να απολογηθεί για το αντικείμενο (αναπτήρας) που έπεσε στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Πλατανιά και φαίνεται να χτύπησε τον Κουλιμπαλί.

Ο Ολυμπιακός που είναι υπότροπος, αφού με την ίδια διάταξη του πειθαρχικού κώδικα είχε τιμωρηθεί και στον εκτός έδρας αγώνα με τη Βέροια, απάντησε μέσω ανακοίνωσης, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι: «Δεν υπήρξε σε καμία περίπτωση ρίψη αντικειμένου η οποία να θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα ποδοσφαιριστή ή οποιουδήποτε άλλου προσώπου. Αυτό προκύπτει από το οπτικοακουστικό υλικό και από τις εκθέσεις των αξιωματούχων του αγώνα. Είμαστε σίγουροι ότι θα αποδειχθεί και στην ακροαματική διαδικασία».

Η διάταξη αναφέρει ότι «εάν η ρίψη αφορά σε φωτοβολίδα ευθείας βολής (έστω και μιας) και κάθε άλλου αντικειμένου, που δύναται να προκαλέσει σωματική βλάβη σε όλους όσοι νόμιμα ευρίσκονται εντός του αγωνιστικού χώρου, τότε ο διαιτητής διακόπτει οριστικά τον αγώνα, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση. Στην περίπτωση αυτή, η υπαίτια ομάδα τιμωρείται σωρευτικά με α) χρηματική ποινή από 40.000 ευρώ έως 70.000 ευρώ και β) ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές από μία έως δύο αγωνιστικές ημέρες». Το περιστατικό δεν αναγράφηκε ούτε στο φύλλο αγώνα από τον διαιτητή Σπάθα ούτε στην έκθεση του παρατηρητή αγώνα της Σούπερ Λίγκας.

Ο Ολυμπιακός θα απολογηθεί την Παρασκευή 22/1. Την ίδια ημέρα θα απολογηθούν για τη συμπεριφορά των φιλάθλων τους οι ΠΑΕ ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ΠΑΣ Γιάννινα και ο Ατρόμητος για τη συμπεριφορά του προέδρου του, Γ. Σπανού.