Το παραμύθι έχει… Αλεπούδες

Το παραμύθι έχει… Αλεπούδες

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πανάξια νίκη της Λέστερ με 3-1 στην έδρα της Μάντσεστερ Σίτι την περασμένη αγωνιστική έφερε την πρωτοπόρο – έκπληξη της Πρέμιερ Λιγκ σε απόσταση πέντε βαθμών από τους συνδιεκδικητές του τίτλου, καθιστώντας την ομάδα της κεντρικής Αγγλίας σοβαρό φαβορί στα γραφεία στοιχημάτων για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, για πρώτη φορά στην 132χρονη ιστορία του συλλόγου.

Τις επτά τελευταίες φορές που η πρωτοπόρος στην Αγγλία είχε προβάδισμα τουλάχιστον πέντε βαθμών στην 25η αγωνιστική, κατέκτησε και τον τίτλο. «Εμείς θα συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε. Θα πολεμήσουμε μέχρι το τέλος και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε», είπε ο παίκτης-κλειδί της φετινής Λέστερ, ο επιθετικός Ριγιάντ Μαχρέζ, με 14 γκολ και 10 τελικές πάσες. Ωστόσο οι «Αλεπούδες» δεν μπορούν πλέον να υποκρίνονται ότι ζουν μια φαντασίωση και δεν έχουν τίποτε να χάσουν στο τέλος, καθώς μόνο απογοήτευση θα μπορεί να φέρει τυχόν αποτυχία κατάκτησης του πρωταθλήματος εδώ που έχουν φτάσει. Πώς λοιπόν θα χειριστεί η ομάδα του Κλάουντιο Ρανιέρι το επικίνδυνο μείγμα πίεσης και προσδοκιών;

Μέχρι τώρα, πάντως, κατάφερε να συνέλθει από κάθε ένα από τα αρνητικά αποτελέσματα στη σεζόν, όπως η ήττα στο Ανφιλντ ή ο αποκλεισμός από την Τότεναμ στο Κύπελλο Αγγλίας. Κι ενώ ο αρχικός στόχος του κ. Ρανιέρι ήταν οι 40 βαθμοί που θα σήμαιναν τη σωτηρία, πλέον ο Ιταλός προσπαθεί να πείσει ότι η Λέστερ δεν πάει για το πρωτάθλημα. «Μην πιστεύετε τους μπουκμέικερ, αυτοί έλεγαν το καλοκαίρι ότι θα ήμουν ο πρώτος προπονητής που θα απολυόταν», τονίζει.

Για τον άνθρωπο που απολύθηκε από την Εθνική Ελλάδος μετά την εντός έδρας ήττα από τις Νήσους Φερόε, η πίεση τώρα είναι πολύ διαφορετική, καθώς η Λέστερ οδεύει προς μία από τις πιο εντυπωσιακές επιτυχίες στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Ο 64χρονος τεχνικός είναι εξαιρετικά δημοφιλής στην πόλη των Ανατολικών Μίντλαντς και όχι μόνο: Συμβολίζει πια την ελπίδα κάθε ουδέτερου φιλάθλου πως η Λέστερ μπορεί να αντιμετωπίσει επιτυχώς τις πολυέξοδες υπερδυνάμεις της Αγγλίας και να γράψει και το τελευταίο κεφάλαιο στην πιο εντυπωσιακή ιστορία που έχει διηγηθεί ποτέ η Πρέμιερ Λιγκ.

Με 13 αγώνες πια να μένουν έως το νήμα και τη Λέστερ να παίζει την καλύτερη μπάλα από κάθε άλλον διεκδικητή, πλέον και οι πιο δύσπιστοι πείθονται ότι μπορεί να τα καταφέρει. Και δεν είναι μόνο το επιθετικό δίδυμο των Τζέιμι Βάρντι και Μαχρέζ, πρόκειται για ομαδική προσπάθεια που ο κ. Ρανιέρι χαρακτηρίζει πρωτοφανή μεταξύ των ομάδων που έχει αναλάβει. Οι Γουές Μόργκαν και Ρόμπερτ Χουτ (που σκόραρε δις στο Ιτιχαντ Στέιντιουμ) συνθέτουν ένα εντυπωσιακό κεντρικό αμυντικό δίδυμο μπροστά από τον τερματοφύλακα Κάσπερ Σμάιχελ, ενώ ο σπουδαίος μέσος Ν’Γκολό Καντέ αποτελεί την αγορά της χρονιάς κοστίζοντας 6 εκατ. λίρες όταν αποκτήθηκε από την Καέν.

Πέρα από τη φόρμα της, η Λέστερ έχει στα υπέρ της το ότι δεν έχει άλλη διοργάνωση να την αποσπά από την κούρσα του τίτλου, όπως έχουν οι Μάντσεστερ Σίτι και Αρσεναλ. Ετσι το αυριανό ντέρμπι στο Εμιρεϊτς με την Αρσεναλ, σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα στο Μάντσεστερ Σίτι – Τότεναμ λίγες ώρες αργότερα, μπορεί να στείλει ακόμη ψηλότερα τη Λέστερ, και με επτά από τις υπόλοιπες 12 αναμετρήσεις εντός έδρας η Λέστερ ίσως κατορθώσει το αρχικά ακατόρθωτο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή