Πίσω από τις κάμερες

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραγραφή της… λογικής

Αλλη μία περίπτωση «ανοχής» στη διαφθορά από την ΕΠΟ ήρθε στην επιφάνεια. Οι υπεύθυνοι άσκησης πειθαρχικών διώξεων της ΕΠΟ, που είναι ταυτόχρονα και εισαγγελείς Πρωτοδικών, δεν προτίθενται να ασκήσουν πειθαρχικές διώξεις κατά των εμπλεκομένων στην επονομαζόμενη υπόθεση «koriopolis», που αφορά τους «στημένους» αγώνες της περιόδου 2008-2011, αφού τα αδικήματα που τελέστηκαν έως το 2011 έχουν από τον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ παραγραφεί. Σύμφωνα με τους κανονισμούς που ίσχυαν έως το 2011, τα αδικήματα της δωροδοκίας – δωροληψίας και του «στοιχηματισμού» παραγράφονται σε τρία έτη από την τέλεσή τους, ενώ το αδίκημα της διαστρέβλωσης αγώνα σε ένα μήνα από την τέλεσή του! Αναμφίβολα, πρόκειται για μία ακόμη σημαντική συμβολή της ΕΠΟ στην καταπολέμηση του φαινομένου της χειραγώγησης αγώνων…

ΜΠΛΟΥ.

Ανεξάντλητη παραγωγή

Το έχει η μοίρα του Πανιωνίου να πουλάει τους καλύτερους παίκτες του για να επιβιώνει οικονομικά. Και το καλοκαίρι αναμένεται να δοθούν δύο παίκτες, μετά τους Μπουμάλ και Χατζηισαΐα, που αποχώρησαν από τη Νέα Σμύρνη κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Αν μη τι άλλο, βέβαια, τώρα οι παίκτες πωλούνται με μεταγραφή και φέρνουν πολύτιμα και αναγκαία έσοδα στα ταμεία της ΠΑΕ. Δεν είναι ελεύθεροι για να φύγουν… νύχτα, όπως συνέβαινε παλαιότερα. Το μοναστήρι να είναι καλά και θα βγουν άλλοι, ίσως και καλύτεροι. Πάντως, ο Πανιώνιος θα συνεχίσει με το ίδιο μοντέλο και θα παραμείνει ελληνικότατος.

Γ. Β.

Πρωτάθλημα που… προκαλεί

«Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια», λέει ο λαός, αλλά στην περίπτωση του ελληνικού βόλεϊ των ανδρών, οι αριθμοί μοιάζει να… προκαλούν. Σε κάποια αποτελέσματα αγώνων (ακόμη και του Κυπέλλου) συμβαίνουν πολλές ανατροπές, ενώ μικρές ομάδες κερδίζουν, κατ’ επανάληψη, το πρώτο σετ από κορυφαίους συλλόγους και ύστερα ξεμένουν από δυνάμεις. Επίσης, εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι πολλά σετ κερδίζονται με διαφορές άνω των 10 πόντων. Ολα δείχνουν ότι στα παιχνίδια υπάρχει ιδιαίτερο… ενδιαφέρον.

Σπυρ. Σπαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή