Επόμενη μέρα για ΑΕΚ-Ολυμπιακό

Επόμενη μέρα για ΑΕΚ-Ολυμπιακό

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τιμωρία κινδυνεύει η ΑΕΚ, λόγω των αναγραφόμενων στο φύλλο αγώνα από τον διαιτητή, Χ. Καλογερόπουλο, βάσει των όσων του κατήγγειλε ο παρατηρητής διαιτησίας στο ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός, Δ. Κύρκος, σχετικά με φραστική επίθεση που φέρεται να δέχθηκε από τον Δ. Μελισσανίδη.

Στον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ αναφέρεται ότι «οποιοσδήποτε εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή 20.000 ευρώ τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από ένα έως τρία έτη. Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα με τη βαρύτητα του παραπτώματος: α. διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, β. αφαίρεσης βαθμών και γ. υποβιβασμός ομάδας». Ο κ. Μελισσανίδης χθες με δήλωσή του έκανε λόγο για διαστρέβλωση των πραγματικών περιστατικών και έδωσε εκ νέου το σύνθημα για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Και τώρα η Αντερλεχτ

Εν τω μεταξύ, το ευρωπαϊκό κεφάλαιο ετοιμάζεται να ανοίξει ο Ολυμπιακός αφήνοντας πίσω του το ντέρμπι. Οι «ερυθρόλευκοι» ολοκληρώνουν σήμερα την εν Ελλάδι προετοιμασία τους και αύριο το πρωί αναχωρούν για τις Βρυξέλλες, όπου την Πέμπτη θα αντιμετωπίσουν την Αντερλεχτ στο πρώτο ραντεβού των δύο ομάδων για τη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Μάρκο Σίλβα δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Ελαμπντελαουί, καθώς και τον Πάρντο ο οποίος υπέστη θλάση στην αριστερή γάμπα στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου της αναμέτρησης με την ΑΕΚ.

Ο Κολομβιανός εξτρέμ αναμένεται να μείνει εκτός δράσης από τρεις έως τέσσερις εβδομάδες.

Ετσι, στο δεξί άκρο της άμυνας θα χρησιμοποιηθεί ο Σαλίνο, ενώ το κενό του Πάρντο θα καλύψει ο Σεμπά. Εκτός της αποστολής που θα ανακοινωθεί μετά το τέλος της πρωινής προπόνησης, πιθανότατα θα μείνει και ο Ερνάνι, ο οποίος διανύει το τελικό στάδιο της αποθεραπείας του. Θυμίζουμε πως οι Ντουρμάζ και Ζντιέλαρ είναι τα νέα πρόσωπα στη λίστα που δήλωσε ο Ολυμπιακός στην UEFA, οι οποίοι αντικατέστησαν τους Φινμπόγκασον και Μανιάτη.

Σε ό,τι αφορά το ντέρμπι, ο Μάρκο Σίλβα κρατάει την εξαιρετική αντίδραση των παικτών του, όταν ο αντίπαλός τους απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα. Βεβαίως, μπορεί να μην ήρθε επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά όπως τόνισε, σε δύο με τρεις αγωνιστικές η ομάδα του Πειραιά θα υλοποιήσει τον στόχο της, που είναι κατάκτηση του 43ου πρωταθλήματος στην ιστορίας της.

Στην ΑΕΚ, η 13η Φεβρουαρίου του 2016 αποτέλεσε ημερομηνία-σταθμό μετά τη διαδρομή της ομάδας στις χαμηλές κατηγορίες προς τη Σούπερ Λίγκα. Ο αγώνας με τον Ολυμπιακό αποτελούσε εξαρχής κομβικό ματς, έτσι ώστε η Ενωση να μετρήσει τις δυνάμεις της κόντρα σε έναν ποιοτικότερο αντίπαλο.

Η ΑΕΚ έπαιξε με αμυντικούς προσανατολισμούς, παρά το γεγονός πως ήταν γηπεδούχος και εγκλώβισε στο πρώτο ημίχρονο τον Ολυμπιακό που αδυνατούσε να δημιουργήσει φάσεις. Δεν απειλήθηκε, αλλά δεν απείλησε καθόλου στα πρώτα 45 λεπτά. Στο δεύτερο μέρος, η αριθμητική ανισορροπία ανέτρεψε τα δεδομένα και η ΑΕΚ πήρε τη νίκη που χρωστούσε στον κόσμο της μετά από πολύ καιρό. Παρά το γεγονός πως στα τελευταία λεπτά αγωνιζόταν με δύο παίκτες παραπάνω, οι παίκτες της δεν κυνήγησαν με μεγάλη θέληση το γκολ, δείγμα και του άγχους που είχαν. Το μεγάλο κέρδος όμως, πέρα από τη νίκη, το γόητρο και το σπάσιμο του αήττητου πρωταθλήματος του Ολυμπιακού είναι ότι ολόκληρος ο οργανισμός της ΑΕΚ, βλέπει αυτή την επικράτηση ως το εφαλτήριο για καλύτερες μέρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή