Το ποδόσφαιρο ξανά πρωταγωνιστής

Το ποδόσφαιρο ξανά πρωταγωνιστής

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχνό προβάδισμα πρόκρισης στους προημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ απέκτησε η Παρί Σεν Ζερμέν επικρατώντας της Τσέλσι με 2-1 στο Παρίσι. Στον άλλο αγώνα, η Μπενφίκα επικράτησε της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης με 1-0.

Στο Παρίσι, η Τσέλσι πήρε εν μέρει αυτό που ήθελε, αφού το εκτός έδρας γκολ του Μίκελ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους αφήνει πολλές ελπίδες πρόκρισης στους Λονδρέζους, που δεν απέφυγαν την ήττα από τα γκολ των Ιμπραΐμοβιτς (39΄) και Καβάνι (78΄).

ΠΑΡΙ: Τραπ, Μαρκίνος, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μάξγουελ, Μότα, Βεράτι (81΄ Ραμπιό), Ματουιντί (81΄ Παστόρε), Λούκας Μόουρα (74΄ Καβάνι), Ντι Μαρία, Ιμπραΐμοβιτς.

ΤΣΕΛΣΙ: Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Κέιχιλ, Ιβάνοβιτς, Μπαμπά, Φάμπρεγκας, Μίκελ, Πέδρο, Γουίλιαν, Αζάρ (71΄ Οσκαρ), Ντιέγκο Κόστα.

Στη Λισσαβώνα, Μπενφίκα και Ζενίτ είχαν τις ευκαιρίες, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που αξιοποίησαν μία και σκόραραν με τον Ζόνας στις καθυστερήσεις του ματς.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Λίντελεφ, Ελισέου, Ζαρντέλ, Αντρέ Αλμέιδα, Σάμαρης, Γκαϊτάν, Ρενάτο Σάντσες, Μήτρογλου (63΄ Χιμένες), Ζόνας, Πίτσι (71΄ Καρσελά).

ΖΕΝΙΤ: Λοντίκιν, Ανιούκοφ, Κρισίτο, Λόμπαερτς, Γκαράι, Σατόφ (81΄ Ζιρκόφ), Χάβι Γκαρθία, Βίτσελ, Χουλκ, Ντάνι (87΄ Μαουρίτσιο), Τζιούμπα (74΄ Κοκόριν).

Πράξη δεύτερη απόψε για τη φάση των «16», με το μεγάλο παιχνίδι να φιλοξενείται στο Ολίμπικο της Ρώμης, όπου η Ρόμα θα συγκρουστεί με τη Ρεάλ Μαδρίτης. «Δεν θα κοιτάξουμε να βάλουμε και σε κλουβί τον Κριστιάνο Ρονάλντο», δήλωσε ο τεχνικός των γηπεδούχων, Λουτσάνο Σπαλέτι.

Την ίδια ώρα στη Βέλγιο, η «Σταχτοπούτα» του θεσμού, Γάνδη, υποδέχεται τη Βόλφσμπουργκ σε ένα ματς ανοιχτό σε κάθε πρόβλεψη.

Ενταση στην Τουρκία

Στη χθεσινή ρωσοτουρκική μονομαχία του Γιουρόπα Λιγκ, με δύο γκολ του Σόουζα (18΄, 72΄) η Φενέρμπαχτσε επικράτησε με 2-0 της Λοκομοτίβ Μόσχας στην Κωνσταντινούπολη για τον πρώτο αγώνα της φάσης των «32». Με βροχή από πέτρες και άλλα αντικείμενα «υποδέχθηκαν» οι Τούρκοι οπαδοί το πούλμαν των φιλάθλων της Λοκομοτίβ, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κάποιος από τους Ρώσους. Η αποστολή της ρωσικής ομάδας δεν αντιμετώπισε άλλα προβλήματα προς το γήπεδο.

Αίσθηση προκάλεσε, πάντως, η κίνηση του ποδοσφαιριστή της Λοκομοτίβ, Ντμίτρι Ταράσοφ, μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο οποίος έβγαλε τη φανέλα του αποκαλύπτοντας από κάτω μια νέα, με τη φωτογραφία του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, και τη φράση «ο πιο ευγενικός πρόεδρος» στα ρωσικά.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή