Σε Πέζαρο και Κότμπους μετρούν τις δυνάμεις τους οι γυμναστές

Σε Πέζαρο και Κότμπους μετρούν τις δυνάμεις τους οι γυμναστές

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το μυαλό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο βρίσκονται οι αθλητές και οι αθλήτριες της ελληνικής γυμναστικής. Στο Πέζαρο της Ιταλίας η ρυθμική γυμναστική θα μετρήσει τις δυνάμεις της έναντι άξιων αντιπάλων, ενώ η ενόργανη θα ξεκινήσει αύριο στο δυνατό μίτινγκ του Κότμπους (Γερμανία).

Οι αθλήτριες του ανσάμπλ θα δώσουν το τελευταίο δυνατό τεστ εν όψει των προολυμπιακών αγώνων (21-22/4) απ’ όπου θα κριθεί η συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς του Ρίο. Η ομάδα αποτελείται από τις Στ. Σαμαρά, Ελ. Δόικα, Μιχ. Μεταλλίδου, Ζωή Κοντογιάννη και Ιωάννα Αναγνωστοπούλου. Στη διοργάνωση παίρνει μέρος και η πρωταθλήτρια του ατομικού, Βαρβάρα Φίλιου, η οποία έχει εξασφαλίσει το «εισιτήριο» για τη Βραζιλία. Θα αγωνιστούν 63 αθλήτριες του ατομικού από 41 χώρες και 19 ανσάμπλ. Στο ομαδικό βρίσκονται πέντε από τις έξι χώρες (Ελλάδα, Ουζμπεκιστάν, Γερμανία, Αζερμπαϊτζάν, Φινλανδία) που, μαζί με τη Νότια Κορέα, θα διεκδικήσουν τα τρία ολυμπιακά εισιτήρια στο Ρίο.

Στο Κότμπους, η ελληνική ενόργανη θα πάρει μέρος με τις… χρυσές εφεδρείες. Οι αγώνες θα αρχίσουν αύριο και τη χώρα μας εκπροσωπούν αθλητές με ταλέντο αλλά χωρίς μετάλλια. Πρόκειται για τα παιδιά που δίνουν πολύτιμους βαθμούς στο ομαδικό σε κάθε μεγάλο αγώνα και θα πάρουν μέρος στο ευρωπαϊκό. Θα αγωνιστούν οι Ν. Ηλιόπουλος, Δ. Μαρκούσης, Γ. Χατζηευσταθίου, Αντ. Τανταλίδης, Χρ. Κωνσταντινίδης, Ιωάννα Ξουλόγη, Β. Πλυτά, Μ. Σίμου και Μ. Βαρθολομαίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή