ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το ελληνικό ποδόσφαιρο μετά το Grexit

ifab1-thumb-large--2
podo

Το Grexit βρίσκεται προ των πυλών για το ελληνικό ποδόσφαιρο και οι συνέπειες μίας τέτοιας απόφασης, που θα είναι επ’ αόριστον και όχι για συγκεκριμένη χρονική διάρκεια, θα είναι πάρα πολύ μεγάλες.
 
Οι κυριότερες από αυτές είναι:

1. Καμία Εθνική ομάδα δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής σε διεθνείς διοργανώσεις.

2. Όλες οι ελληνικές ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ), αυτομάτως αποκλείονται και οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα δεν θα έχουν ευρωπαϊκούς στόχους.

3. Οι ελληνικές ομάδες δεν θα έχουν το δικαίωμα να κάνουν μεταγραφές ξένων παικτών από την στιγμή που η ΕΠΟ δεν θα είναι αναγνωρισμένη ομοσπονδία από την FIFA.

4. Ολοι οι ξένοι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται αυτή την στιγμή σε ελληνικές ομάδες έχουν το δικαίωμα να κάνουν προσφυγή και να μείνουν ελεύθεροι χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα από τους συλλόγους να προσβάλλουν αυτή την ενέργεια.     

5. Δεν θα επιτρέπονται επίσημα φιλικά με ομάδες του εξωτερικού ούτε εντός αλλά ούτε και εκτός Ελλάδας.  

6. Η ΕΠΟ θα αποβληθεί από όλες τις διεθνείς οργανώσεις στις οποίες ανήκει αυτή την στιγμή ως ισότιμο μέλος και φυσικά δεν θα χρηματοδοτείται από το εξωτερικό για ανάπτυξη του αθλήματος.

7. Τα έσοδα από χορηγούς και τηλεοπτικά δικαιώματα στις Εθνικές ομάδες και τους συλλόγους θα εκμηδενιστούν και πολλές από τις ομάδες θα κινδυνεύσουν με αφανισμό.