Από τη Ρεάλ, στην Ατλέτικο η Μπάρτσα

Από τη Ρεάλ, στην Ατλέτικο η Μπάρτσα

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις μέρες μετά το εντός έδρας χαστούκι από τη μισητή Ρεάλ Μαδρίτης, με σκορ 2-1 για το ισπανικό πρωτάθλημα, η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει την άλλη μεγάλη ομάδα της ισπανικής πρωτεύουσας, την Ατλέτικο, στον πρώτο αγώνα της φάσης των «οκτώ» του Τσάμπιονς Λιγκ που αρχίζει απόψε.

Κι ενώ τα ελληνικά βλέμματα θα είναι στραμμένα και στον άλλο προημιτελικό, όπου οι Ανδρέας Σάμαρης και Κώστας Μήτρογλου αναμένεται να ενισχύσουν την Μπενφίκα απέναντι στον βαυαρικό γίγαντα της Μπάγερν στο Μόναχο, οι φίλαθλοι σε Ισπανία και Ευρώπη θα είναι περισσότερο απορροφημένοι από την ταυρομαχία στο Καμπ Νου.

Η πρώτη ήττα της Μπαρτσελόνα έπειτα από 39 αγώνες ήρθε από πλευράς πρεστίζ με τον χειρότερο τρόπο, αν και από βαθμολογικής πλευράς δεν έχει ουσιαστική σημασία, αφού η Ρεάλ είναι πλέον εκτός διεκδίκησης του τίτλου στην Ισπανία.

Οι Καταλανοί θα προσπαθήσουν να βγάλουν από το μυαλό τους τα γκολ των Καρίμ Μπενζεμά και Κριστιάνο Ρονάλντο που ανέτρεψαν το προβάδισμα από το γκολ του Ζέραρντ Πικέ, στην πρώτη μεγάλη νίκη της προπονητικής καριέρας του Ζινεντίν Ζιντάν.

Απέναντί τους απόψε βρίσκουν τη μόνη ομάδα που αμφισβητεί τα πρωτεία τους στην Ισπανία και μπορεί να την έχουν νικήσει στις έξι τελευταίες μεταξύ τους αναμετρήσεις, όμως ήταν η Ατλέτικο εκείνη που πήρε την πρόκριση όταν συναντήθηκαν με ξένους διαιτητές οι δύο ομάδες την περίοδο 2013-14, πάλι στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Δεν μας τρομάζουν, αν και έχουν κάνει μια θεαματική σεζόν ώς τώρα», είπε ο Πικέ για την Ατλέτικο. «Θα είναι δυσκολότερο για μας από ό,τι το Σάββατο [κόντρα στη Ρεάλ] διότι είναι ομάδα που κάθεται πίσω και χτυπά στην αντεπίθεση» πρόσθεσε ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα.

«Ενα μόνο αποτέλεσμα θα είναι καλό για την Ατλέτικο, να νικήσουμε», είπε από την πλευρά του χθες ο τεχνικός των «κολτσονέρος» Ντιέγκο Σιμεόνε, που σκοπεύει να έχει τον Φερνάντο Τόρες στην αιχμή της επίθεσής του. Γιατί τον Τόρες; «Διότι έχει την εμπιστοσύνη μου», απάντησε αφοπλιστικά ο Αργεντινός προπονητής.

Κόντε στην Τσέλσι

Στην Αγγλία η Τσέλσι επισημοποίησε αυτό που ήταν ήδη ευρέως γνωστό, ότι δηλαδή προσέλαβε τον τεχνικό της εθνικής Ιταλίας Αντόνιο Κόντε για την τριετία που θα αρχίσει από τον Ιούλιο, μόλις δηλαδή ο 46χρονος προπονητής ολοκληρώσει την παρουσία του στον πάγκο της «Σκουάντρα Ατζούρα» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γαλλίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή