Μετράει αντίστροφα η κλεψύδρα της FIFA

Μετράει αντίστροφα η κλεψύδρα της FIFA

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ημέρα εξελίξεων σχετικά με το δίπολο «κάθαρση ή Grexit» θα είναι η σημερινή, αφού αφενός έχει προσδιοριστεί η συζήτηση της αίτησης, που έχει υποβάλει η ΕΠΟ στο ΣτΕ, ζητώντας την ακύρωση της απόφασης του υφυπουργού Αθλητισμού, Στ. Κοντονή, περί οριστικής διακοπής του κυπέλλου και αφετέρου αναμένεται το έγγραφο της FIFA που θα δίνει στην ελληνική κυβέρνηση δεύτερη διορία, για να επαναρχίσει το κύπελλο, προτού επιβάλλει την κύρωση του αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Οσον αφορά τη συζήτηση στο ΣτΕ θα υπάρξει νέα αναβολή, αφού οι δικηγόροι της ΕΠΟ, για δεύτερη φορά, δεν εξασφάλισαν άδεια από τον δικηγορικό σύλλογο για να δικάσουν την υπόθεση. Αυτό σημαίνει ότι θα οριστεί νέα ημερομηνία, αλλά σε κάθε περίπτωση η νέα αναβολή βάζει το ΣτΕ σε δεύτερο πλάνο.

Σε πρώτο πλάνο, θα βρεθεί το έγγραφο που κατά πληροφορίες θα φτάσει από τη FIFA στην ΕΠΟ και στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Στο έγγραφο αυτό θα δίνεται δεκαήμερη διορία στην κυβέρνηση προκειμένου να επαναρχίσει το κύπελλο, άλλως θα προβλέπει ενεργοποίηση της ποινής του «Grexit». Επίσης, θα ζητείται η τροποποίηση διατάξεων του νόμου, που θεωρούνται ως παρεμβατικές στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ και είναι οι εξής: Α) Η άδεια εξάσκησης επαγγέλματος στους προπονητές, Β) η ματαίωση αγώνων ή και διοργανώσεων με απόφαση του εκάστοτε αρμόδιου υπουργού, και Γ) ο οικονομικός έλεγχος από τα όργανα του κράτους πέραν των κρατικών επιχορηγήσεων.

Στον αντίποδα τονίζεται ότι η FIFA είναι θετική στη διόρθωση των στρεβλώσεων που υπάρχουν στους κανονισμούς της ΕΠΟ, προκειμένου να εναρμονιστούν με αυτούς των διεθνών συνομοσπονδιών, όπως θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει.

Οσον αφορά την πλευρά της κυβέρνησης, εξακολουθεί να εμφανίζεται ανυποχώρητη, γνωρίζοντας ότι η απόφαση για «Grexit» είναι ειλημμένη και ζητεί ως «αντάλλαγμα» για την επανέναρξη του κυπέλλου να αποχωρήσουν προσωρινά από την ΕΠΟ όσοι κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος κυρίως για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή