Μικρό προβάδισμα για Μπάρτσα, Μπάγερν

Μικρό προβάδισμα για Μπάρτσα, Μπάγερν

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 2-1 της Ατλέτικο Μαδρίτης και η Μπάγερν με 1-0 της Μπενφίκα στους πρώτους προημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στη Βαρκελώνη, ο Φερνάντο Τόρες «πάγωσε» το Καμπ Νου στο 25΄ σκοράροντας το 0-1 για την Ατλέτικο, αλλά μόλις δέκα λεπτά αργότερα, μία κίνησή του άλλαξε τη ροή της αναμέτρησης. Για ένα… αχρείαστο φάουλ τιμωρήθηκε αυστηρά με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες. Με αριθμητικό πλεονέκτημα, η Μπαρτσελόνα επιτέθηκε μαζικά στο δεύτερο ημίχρονο και από το 50΄ και έπειτα στρίμωξε για τα καλά τους Μαδριλένους στα σχοινιά. Η πίεση απέδωσε καρπούς δύο φορές, με ισάριθμα γκολ του Σουάρες στο 63΄ και το 74΄.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Ντάνι Αλβες, Πικέ, Μασεράνο, Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς (80΄ Ρομπέρτο), Ράκιτιτς (64΄ Ραφίνια), Ινιέστα (83΄ Τουράν), Σουάρες, Νεϊμάρ, Μέσι.
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Ομπλακ, Χουανφράν, Γοδίν, Λούκας Ερνάντεζ, Φιλίπε Λουίς, Κόκε, Γκάμπι, Σαούλ (90΄ Κορέα), Γκριεζμάν (76΄ Τόμας), Καράσκο (53΄ Φερνάντες), Τόρες.

Στο Μόναχο, η Μπάγερν είχε πιο δύσκολο έργο από ό,τι θα περίμενε. Η Μπενφίκα αντιστάθηκε, διεκδίκησε ένα θετικό αποτέλεσμα και ηττήθηκε με 1-0, σκορ το οποίο αφήνει ελπίδες ανατροπής για τους «αετούς» στον επαναληπτικό της Λισσαβώνας. Οι «Βαυαροί» προηγήθηκαν μόλις στο 2΄ με κεφαλιά του Βιδάλ και είχαν την απόλυτη υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες και για δεύτερο γκολ. Στο δεύτερο 45λεπτο, οι Πορτογάλοι αναθάρρησαν και θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν με τον Ζόνας στο 57΄ και το 64΄. Οσο περνούσε ο χρόνος, το 1-0 φάνηκε να ικανοποιεί και τις δύο ομάδες.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Τιάγκο, Ριμπερί, Λεβαντόφσκι, Κόστα (70΄ Κομάν), Μπερνάτ, Λαμ, Βιδάλ, Μίλερ (85΄ Γκέτσε), Αλάμπα, Κίμιχ (60΄ Χάβι Μαρτίνεθ).
ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Εντερσον, Αλμέιδα, Λίντελοφ, Ζαρντέλ, Ελισέου, Φέισα, Ρενάτο, Πίτσι (91΄ Σάμαρης), Γκαϊτάν, Ζόνας (83΄ Σάλβιο), Μήτρογλου (70΄ Χιμένες).

Ισως το πλέον αμφίρροπο από τα ζευγάρια δίνει την πρώτη του μάχη απόψε στη Γαλλία, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να επισκέπτεται την Παρί Σεν Ζερμέν, στην αναμέτρηση που στην Αγγλία αποκαλούν «η Μάχη του Κόλπου» και «Αμπου Ντέρμπι», λόγω της αραβικής προέλευσης των ιδιοκτητών και των δύο συλλόγων.

Ο Γιάγια Τουρέ είναι εκτός μάχης, στην πρώτη φορά που η Σίτι φτάνει τόσο μακριά στον θεσμό στην ιστορία της.

Η Παρί τίθεται ξανά αντιμέτωπη με αγγλική ομάδα μετά τον αποκλεισμό της Τσέλσι, και ο τεχνικός της Λοράν Μπλαν ζητάει από τους παίκτες του να μη θεωρήσουν εύκολο αντίπαλο τη Σίτι επειδή δεν είναι σε φόρμα.

Παράλληλα, η Βόλφσμπουργκ θα υποδεχθεί στη Γερμανία τη Ρεάλ Μαδρίτης. Το δύσκολο έργο των «λύκων» θα ενισχύσει ο Ολλανδός επιθετικός τους, Μπας Ντοστ, που επιστρέφει μετά το κάταγμα στο πόδι. Στη Ρεάλ προσβλέπουν στον Κριστιάνο Ρονάλντο, που σκοράρει στα έξι τελευταία ματς κόντρα σε γερμανικές ομάδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή