ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κυβερνητική διορία στην ΕΠΟ για αυτοκάθαρση

1epo2-thumb-large

Με διορία εννέα ημερών προς την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για να κάνει «αυτοκάθαρση» απάντησε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, στη χθεσινή δεκαήμερη διορία που του έδωσε η FIFA προκειμένου να αλλάξει την απόφαση για οριστική διακοπή του κυπέλλου και να αποφευχθεί η αυτόματη ενεργοποίηση της κύρωσης του αποκλεισμού του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Στη δήλωση, που δείχνει ότι παραμένει ανυποχώρητος στο αίτημα να τεθούν προσωρινά σε αργία όσοι από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία κατηγορούνται από τη Δικαιοσύνη σε βαθμό κακουργήματος για ποδοσφαιρικές υποθέσεις, αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Δεν διαπιστώθηκε από πλευράς ΕΠΟ η ελάχιστη πρωτοβουλία εποικοδομητικής παρέμβασης, αντιθέτως μάλιστα, το Πανελλήνιο, με έκπληξη και συγχρόνως απογοήτευση, παρακολουθεί όλους εκείνους που βαρύνονται με κακουργηματικές κατηγορίες να έχουν “γαντζωθεί από την καρέκλα τους” και να μην επιδεικνύουν –ούτε… ένας εξ αυτών– την στοιχειώδη ευθιξία να αναστείλουν προσωρινά έστω την ιδιότητά τους.

Το πρόβλημα κακοδιοίκησης, αδιαφάνειας και διαφθοράς του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει πια διεθνοποιηθεί και κανείς δεν μπορεί να αποτρέψει τις παρεμβάσεις για την εξυγίανσή του, είτε σε συνεργασία με τους διεθνείς φορείς, είτε με νομοθετικές παρεμβάσεις.

Η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης έχει ήδη εκφραστεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και ταυτίζεται με το αίτημα κάθαρσης και διαφάνειας στο ποδόσφαιρο, αίτημα που συνιστά πλέον απαίτηση από την κοινωνία, τους υγιείς φιλάθλους και παράγοντες, καθώς και τα ΜΜΕ.

Μόλις 9 ημέρες απέμειναν προκειμένου η ΕΠΟ να παραμείνει στη δύναμη των διεθνών ομοσπονδιών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον χώρο.

Αναμένω από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και τις υγιείς δυνάμεις του ποδοσφαίρου να δρομολογήσουν άμεσα τις διαδικασίες αυτοκάθαρσης, όπως με σαφήνεια ζητήθηκε στη συνάντηση της 30ής Μαρτίου, και μέχρι τις 14 Απριλίου να μου έχει γνωστοποιήσει εγγράφως τις πρωτοβουλίες της.

Σε αντίθετη περίπτωση θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για ό,τι θα επιφυλάσσει το μέλλον για το ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο η ίδια έφερε σε αυτό το σημείο».