Εντονοι οι τριγμοί στην Ενωση

Εντονοι οι τριγμοί στην Ενωση

2' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 3-0 της ήττας της ΑΕΚ από τον Λεβαδειακό άνοιξε για τα καλά μια πληγή που καιρό τώρα αιμορραγούσε, ειδικά μετά τις αναιμικές εμφανίσεις της ομάδας στα εκτός έδρας παιχνίδια, που της αφαίρεσαν το όποιο βαθμολογικό πλεονέκτημα φάνηκε να έχει κάποια στιγμή ενόψει των πλέι οφ. Η επιβεβαίωση αυτής της κρίσης δεν ήλθε μόνο από τη «θερμή υποδοχή» που επιφύλαξαν περίπου 100 αγανακτισμένοι οπαδοί στην αποστολή που επέστρεφε από τη Λιβαδειά, αλλά και από το χθεσινό ραντεβού του Δημήτρη Μελισσανίδη με τον Ισπανό μάνατζερ του Γουστάβο Πογιέτ. Καμία από τις δύο πλευρές δεν θέλησε να μπει στην ουσία της διαπραγμάτευσης για την επέκταση του συμβολαίου του Ουρουγουανού τεχνικού. Εκαναν μεν σε καλό κλίμα μια πρώτη συζήτηση, περισσότερο φιλολογικού ενδιαφέροντος, αλλά ήταν κοινή η επιθυμία τα πιο σπουδαία να συζητηθούν αργότερα, όταν θα έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση αναφορικά με τους στόχους της ΑΕΚ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Υπάρχει επιφυλακτικότητα και από τις δύο πλευρές για το αν πρέπει να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία, με τα αποτελέσματα του Κυπέλλου και των πλέι οφ να διαμορφώνουν ουσιαστικά το περίγραμμα των επόμενων συζητήσεων.

Μετά τη συντριβή από τον Λεβαδειακό την Κυριακή, το κλίμα ήταν βαρύ χθες στα Σπάτα, αλλά οι Γκουστάβο Πογιέτ και Ντούσαν Μπάγεβιτς προτίμησαν να μην φορτίσουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση και δεν μίλησαν στους ποδοσφαιριστές πριν από την προπόνηση, κάτι που ενδέχεται να γίνει σήμερα. Η πλειονότητα των παικτών δείχνει να έχει αναλογιστεί τη σοβαρότητα της κατάστασης, μετά και τις αποδοκιμασίες οπαδών την Κυριακή, κατά την επιστροφή τους από τη Λιβαδειά. Η ειρωνική αντίδραση του Ράφικ Τζεμπούρ στις αποδοκιμασίες του κόσμου πιθανότατα σηματοδοτεί το τέλος της δεύτερης θητείας του στην ΑΕΚ. Ενδεικτικό της σύγχυσης που επικράτησε μετά το βαρύ 3-0 είναι ότι ο Ντίντακ δεν πήγε στην προπόνηση νομίζοντας ότι υπήρχε ρεπό! Ο Πογιέτ επικοινώνησε μαζί του και τον κάλεσε να κάνει ειδικό πρόγραμμα, χωρίς να ξεκαθαρίσει εάν θα τεθεί θέμα τιμωρίας του. Προέχει, άλλωστε, ο αυριανός ημιτελικός του Κυπέλλου κόντρα στον Ατρόμητο στο άδειο ΟΑΚΑ, με τον Μπαρμπόζα να παραμένει αμφίβολος λόγω τραυματισμού.

Η κατάσταση είναι εκ διαμέτρου αντίθετη στον Παναθηναϊκό, όπου το εμφατικό 6-1 επί του Πανθρακικού με τα 5 γκολ του Μπεργκ άλλαξε θεαματικά το κλίμα, κυρίως λόγω της εξαιρετικής συνεργασίας του Σουηδού στράικερ με τους Λέτο και Βιγιαφάνες. Είναι μια τριπλέτα που έδειξε ικανή να αλλάξει το πρόσωπο της ομάδας και να της προσδώσει τα χαρακτηριστικά που καιρό τώρα αναζητάει ο Στραματσόνι στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Ο Ιταλός ήταν πολύ ικανοποιημένος από την εικόνα των παικτών του, γι’ αυτό και τους επιβράβευσε με τριήμερο ρεπό.

Στον ΠΑΟΚ περιμένουν την προγραμματισμένη για σήμερα άφιξη του Ιβάν Σαββίδη στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να αποσαφηνιστεί το πώς θα διαχειριστεί η ομάδα τον επαναληπτικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ θα πάει στη Θεσσαλονίκη για να είναι παρών στη γιορτή για τα 90 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου, που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Μέγαρο Μουσικής. Στο περιθώριο του αγώνα βόλεϊ ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού την περασμένη βδομάδα όπου ήταν παρών, ο ίδιος είχε τονίσει σε «πηγαδάκια» πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Μένει να φανεί αν και επισήμως ισχύει αυτό.

Αν και σε κάθε περίπτωση ο ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει με χάντικαπ έναντι Παναθηναϊκού και ΑΕΚ, ο Βλάνταν Ιβιτς προτίμησε να δώσει τριήμερο ρεπό στους παίκτες του για να τους αποφορτίσει από την ψυχολογική πίεση και τη σωματική κούραση. Ο Σέρβος τεχνικός είδε, πάντως, τον Τσίμιροτ να επιστρέφει στη δράση την πιο κατάλληλη στιγμή.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας της σούπερ λίγκα:

Λεβαδειακός-ΑΕΚ 3-0

Παναθηναϊκός-Πανθρακικός 6-1

Ολυμπιακός-Καλλονή 5-0

Πλατανιάς-ΠΑΟΚ 0-0

Ηρακλής-Παναιτωλικός 0-0

Αστέρας Τρίπολης-Βέροια 2-1

Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

Πανιώνιος-Ατρόμητος 0-1

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή