Παραμένει στο… σκαμνί ο Πλατινί

Παραμένει στο… σκαμνί ο Πλατινί

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διέψευσε χθες το βράδυ η Επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA ρεπορτάζ του ιταλικού πρακτορείου ειδήσεων ANSA περί απόσυρσης των κατηγοριών διαφθοράς του έκπτωτου προέδρου της UEFA Μισέλ Πλατινί.

Το δικαστικό τμήμα της Επιτροπής της FIFA, που πέρυσι οδήγησε τον κ. Πλατινί σε εξαετή διαθεσιμότητα λόγω αδικαιολόγητης συναλλαγής με τον πρώην πρόεδρο της διεθνούς ομοσπονδίας Ζεπ Μπλάτερ, τόνισε χθες ότι οι κατηγορίες ισχύουν, ενόψει και της ακρόασης της υπόθεσης στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάννης (CAS) τη Μεγάλη Παρασκευή.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναπαρήγαγαν πληροφορίες του ANSA σύμφωνα με τις οποίες η Επιτροπή, δύο ημέρες πριν από την εκδίκαση της έφεσης Πλατινί στο CAS, απέσυρε όλες τις κατηγορίες σχετικά με την ύποπτη πληρωμή των 2 εκατ. ελβετικών φράγκων από τον κ. Μπλάτερ στον κ. Πλατινί.

«Το ρεπορτάζ του ANSA είναι εντελώς λανθασμένο. Η κρίση του δικαστικού τμήματος για την υπόθεση του κ. Πλατινί δεν έχει μεταβληθεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος του τμήματος αυτού της Επιτροπής Δεοντολογίας Μαρκ Τενμπιούκεν.

Το γραφείο του Γάλλου παράγοντα δεν σχολίασε την υπόθεση, αλλά δήλωσε ότι η FIFA έχει καλέσει τον κ. Μπλάτερ να καταθέσει στο CAS ως μάρτυρας. Ο κ. Πλατινί ελπίζει ότι η κατάθεση του Ελβετού πρώην ηγέτη του παγκοσμίου ποδοσφαίρου θα ενισχύσει την προσπάθειά του για ανατροπή του εξαετούς αποκλεισμού του από κάθε ενασχόληση με το ποδόσφαιρο, και ενώ τυπικά παραμένει στην προεδρία της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κ. Μπλάτερ, Τόμας Ρένγκλι, δεν επιβεβαίωσε ότι ο επί 17ετία πρόεδρος της FIFA θα καταθέσει ως μάρτυρας, ενώ και το CAS αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ποιοι ποδοσφαιρικοί παράγοντες θα συμμετάσχουν στη διαδικασία μεθαύριο. Πάντως, το CAS έχει τη δικαιοδοσία ακόμη και να επιβάλει ποινή αποκλεισμού εφ’ όρου ζωής εάν κρίνει ότι η πληρωμή των 2 εκατ. φράγκων συνιστά δωροληψία, όπως θεώρησε η αρμόδια επιτροπής της FIFA.

Στο CAS έχει προσφύγει και ο ίδιος ο κ. Μπλάτερ κατά της δικής του εξαετούς ποινής αποκλεισμού. Η δική του έφεση θα τύχει ακροάσεως αργότερα, ενώ ο κ. Πλατινί βιάζεται να τελεσιδικήσει η υπόθεσή του πριν από το Euro 2016 στην πατρίδα του.

Το όνομα του κ. Πλατινί προσφάτως ενεπλάκη και στις υποθέσεις που αποκάλυψαν τα περίφημα Panama Papers.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή