«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Οσκαρ Μαρσελίνο Αλβαρεζ

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Οσκαρ Μαρσελίνο Αλβαρεζ

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηταν μακρυμάλλης, διεμβολιστής, τεχνίτης και εξαιρετικά δυνατός παίκτης. Με χαρακτηριστική… «ποδοσφαιρόφατσα», ο Οσκαρ Μαρσελίνο Αλβαρεζ, είχε πολύ συχνό ραντεβού με τα αντίπαλα δίχτυα. Χθες έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών. Ηταν 1972, όταν ο Πορτογάλος προπονητής τους ΠΑΣ Γιάννινα, Γκόμεζ Ντε Φαρία τον έφερε στην ομάδα μαζί με τους Εδουάρντο Ριγάνι (Κοντογεωργάκης), Αλφρέδο Γκλάσμαν (Γκλασμάνης), Χοσέ Πάστερνακ (Παστερνάκης), Εδουάρδο Λίσα και Χουάν Μόντες (από τους οποίους οι τρεις πρώτοι ελληνοποιήθηκαν), για να φτιάξει τον μεγάλο «Αγιαξ της Ηπείρου».

Το 1976 μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό, για 4 χρόνια, κατακτώντας τους μοναδικούς αλλά σπουδαίους τίτλους της καριέρας του (ένα Πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο και ένα Βαλκανικό) το 1977. Από τους «Πράσινους» αποχώρησε με απολογισμό 57 γκολ, και ήταν έβδομος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας. Ο Αλβαρεζ είχε συνολικά 127 συμμετοχές (115 ματς στο πρωτάθλημα και 12 στο Κύπελλο) στην Ελλάδα, ενώ πέτυχε συνολικά στην καριέρα του 80 γκολ στα επτά χρόνια που έπαιξε στην Α΄ Εθνική και ήταν 4ος στη λίστα με τους κορυφαίους ξένους σκόρερ. Το 1981 έκλεισε την καριέρα του στον Ατρόμητο. Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τονίζοντας ότι «πέραν των αγωνιστικών επιτευγμάτων του, ο εκλιπών υπήρξε και μια από τις πλέον αγαπητές φυσιογνωμίες στις τάξεις των συμπαικτών του, λόγω του χαρακτήρα του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή